
1. Wie ben je en welke portefeuille heb je? Ik ben Bjorn Stolte, 40 jaar oud. Ik woon in Rotterdam met mijn gezin, Myrna, Sol (7) en Lux (9). Binnen DDA vervul ik de rol van voorzitter. Hoewel ik zelf geen specifieke portefeuille heb, ben ik bij alle portefeuilles betrokken en zorg ik voor de samenhang en voortgang van het geheel.
2. Waarom ben je DDA-bestuurslid en waarom vind je het leuk? Dit jaar ben ik tien jaar lid van DDA, en in die periode heb ik het lidmaatschap als ontzettend waardevol ervaren. Na deze tien jaar en meer dan twintig jaar ondernemen in de digitale sector, vond ik het een mooi moment om iets terug te doen. Voor mij is het belangrijk om op deze manier een bijdrage te leveren aan de vereniging en de sector in bredere zin. Het is bovendien een spannende tijd. Bureaus staan voor de uitdaging om zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat is deels een individuele uitdaging, maar op bepaalde punten kan je het ook slimmer aanpakken, samen. Hierin zie ik een belangrijke rol weggelegd voor DDA.
3. Wat is je expertise en achtergrond? Mijn achtergrond ligt in design, maar ik pas die kennis al ruim twintig jaar toe in een digitale context. In mijn beginjaren lag de focus vooral op visueel ontwerpen. Met de jaren is dat verschoven naar het strategisch inzetten van design. Na een korte periode in loondienst ben ik in deze sector vrijwel direct als ondernemer aan de slag gegaan. Eerst Quest, toen IN10 (nu Norday) en nu ben ik mede-eigenaar en Chief Strategy Officer (CSO) van Handpicked, een groep van 12 specialistische digitale bureaus.
4. Wat zou je nog graag op willen pakken in jouw tijd bij DDA? Een belangrijk doel voor mij is het vergroten van de rol en relevantie van DDA-bureaus op de grote thema’s van deze tijd. Dat gaat inmiddels heel veel verder dan websites en apps. Digitale technologie kan een sleutelrol spelen in vrijwel alle grote transities waar we als samenleving voor staan. Als DDA-bureaus kunnen we hier wat mij betreft een grotere rol in pakken. Ik wil daarnaast meer verbinding maken met andere branche- en vakorganisaties. Samen kunnen we de transitie maken naar duurzame businessmodellen die recht doen aan de waarde die wij als sector toevoegen. De toegevoegde waarde die we leveren is vaak groot, maar qua beloning lopen we nog stevig achter ten opzichte van andere zakelijk dienstverleners als accountants en advocatuur. Je kunt je afvragen wie belangrijker gaat zijn voor het langetermijnbestaansrecht van onze opdrachtgevers.
“Digitale technologie kan een sleutelrol spelen in vrijwel alle grote transities waar we als samenleving voor staan.”
5. Wat doe je graag in je vrije tijd? In mijn vrije tijd ga ik graag op avontuur, zowel groot als klein, met mijn gezin en vrienden. Vaak zit daar ook een culinair aspect aan vast. Verder ben ik een fanatieke fietser. Of het nu wielrennen, gravellen of mountainbiken is, ik geniet van alle soorten fietsen en verschillende soorten ondergrond.
6. Welk onderdeel van onze digital expertises zou je willen kunnen, maar kun je (nog) niet? Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen regel kan programmeren, en ik denk ook niet dat ik dat ooit zal leren. Dat vind ik eigenlijk wel jammer, maar tegelijkertijd weet ik dat ik mensen om mij heen heb die daar veel beter in zijn dan ik ooit zou kunnen worden.
7. Wat heb je recentelijk gelezen, gekeken of geluisterd waar je veel inspiratie van hebt gekregen? Ik vond het boek Nexus van Yuval Noah Harari een echte wake-up call als het gaat om de ontwikkelingen rondom AI. Het zette me aan het denken over wat we juist niet zouden moeten willen met deze technologie, terwijl het daar nu wel naartoe lijkt te gaan. Daarnaast luister ik veel interessante podcasts, waaronder The Daily en Europa draait door . Het is een heerlijk medium dat ik overal kan inzetten: onderweg, op de fiets, of ’s avonds op de bank.




LEGO-bouwstenen voor digitale overheid
