Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Leer het DDA bestuur kennen

20 februari 2024

In deze nieuwe rubriek stellen we je voor aan het DDA bestuur. Nienke van Heusden, in het dagelijks leven Managing Director bij Kaliber, bijt het spits af.

 1. Wie ben je en welke portefeuille heb je?
  Ik ben Nienke van Heusden, ik woon in Utrecht en ik ben verantwoordelijk voor de portefeuille Events. Ik werk dik 15 jaar bij Kaliber en ben sinds 9,5 jaar Managing Director, en combineer dat sinds november 2022 met mijn bestuurstaken bij DDA.
 2. Waarom ben je DDA bestuurslid en waarom vind je het leuk?
  Ik werd gebeld door bestuurslid Pieter Aarts met de vraag of ik het leuk vond om een bestuurdersrol te vervullen. Ik heb daar niet lang over na hoeven denken: vanuit Kaliber zijn we al lid sinds PIBN en ik vind het heel tof om in een bestuur van een branche te mogen zitten waar ik kan kijken hoe we de bureauwereld slimmer, leuker en beter maken. Een van de onderdelen van het strategische HR-beleid van Kaliber is goed voor mensen zorgen. Iedereen werkt heel hard, maar er moet ook genoeg tijd zijn voor leuke dingen. Dat sluit goed aan bij mijn portefeuille en bij DDA. Ik vind het ook belangrijk om kennis te delen zodat we anderen verder kunnen helpen. Het is tof om te kijken waar de gezamenlijke behoefte ligt, want we merken dat ieder bureau met dezelfde dingen worstelt. Als iemand na afloop van een kennissessie zegt: “Dit was waardevol, hier kan ik wat mee”, dan vind ik dat fantastisch. Daar krijg ik veel energie van.
 3. Wat is je expertise en achtergrond?
  Ik ben ooit begonnen bij VODW Marketing – dat vond ik leuk, maar ik miste het creatieve. Daarna ben ik bij Hemels van der Hart begonnen. Ik begon in het accountteam en dat vond ik ontzettend leuk, zo fantastisch dat je al die briefings krijgt met allerlei verschillende problemen. De bureauwereld past zoveel meer bij mij, ik heb de creatieve en marketingcommunicatiehoek altijd super interessant gevonden. Binnen Kaliber vond ik het accountstuk heel leuk, maar ook juist het werken aan Kaliber en de talenten te laten groeien. Er gaat geen dag zoals je van tevoren bedacht hebt. Je werkt met zoveel mensen en iedereen is anders, wanneer je die individuen dan kunt samenbrengen en er ontstaat chemie: dat vind ik prachtig.
 4. Wat zou je nog graag op willen pakken in jouw tijd bij DDA?
  Ik zou het interessant vinden als bureaus over twee, drie jaar onderling rechtstreeks contact zoeken doordat ze elkaar kennen. De ledenbijeenkomsten, de kennissessies en het gebruik van Basecamp is al een eerste stap, maar het zou fantastisch zijn als we het zo goed gedaan hebben dat leden elkaar durven te benaderen en onderling kennis delen. Dan hoop ik dat ik daarin kan bijdragen om zo goed mogelijk te kijken waar de behoefte ligt en wat we er dit en volgend jaar mee kunnen doen.
 5. Wat doe je graag in je vrije tijd?
  Sporten vind ik erg lekker, dat doe ik twee, drie keer per week. Vooral fitness, daar krijg ik veel energie van. Daarnaast vind ik het heerlijk om te koken, en ik lees ook graag, maar eerlijk gezegd heb ik er toch vaak te weinig tijd voor. Ik moet van mezelf soms managementboeken lezen, maar ik lees voor de ontspanning liever fictie. Als ik eenmaal in een boek zit, kan ik me daar helemaal in verliezen. Ik vind het ook ontzettend gezellig om met vrienden af te spreken en uit eten te gaan. Ik ben een lente- en zomermens –  heerlijk om buiten te zijn en in de tuin te werken.
 6. Welk onderdeel van onze digital expertises zou je willen kunnen, maar kun je (nog) niet en waarom?
  Ik zou het fantastisch vinden als ik zou kunnen developen. Ik vind dat echt tovenaars. Zo knap dat mensen vanuit een concept en design aan de slag kunnen gaan en dat er dan een idee tot leven wordt gebracht. Ik kan het absoluut niet, maar ik zou het wel graag willen kunnen.
 7. Wat heb je recentelijk gelezen, gekeken of geluisterd waar je veel inspiratie van gekregen hebt?Ik heb laatst de podcast De Plank van Niek Eijsbouts geluisterd. De laatste was met Nikki de la Rambelje, Creative Director van The Gardeners. Het gaat over creatieven die vertellen over concepten die nooit het daglicht hebben gezien. Mega interessant en inspirerend om de verhalen daarachter te horen. Het zijn er ook meer dan de concepten die het daglicht wél hebben gezien. Creatieve breinen, dat vind ik ontzettend knap.