Hoe slim wordt het regeerakkoord?

Header image

Ivo Roefs, voorzitter van DDA, heeft zijn zorgen geuit over de digitale dienstverlening van de overheid. Met de formatie van een nieuw kabinet in zicht, doet hij een oproep aan de Informateur, Mariëtte Hamer: Maak digitale zaken belangrijk in het regeerakkoord, véél belangrijker dan tot nu toe. Wat ons betreft door de oprichting van een Ministerie van Digitale Zaken.


Onze samenleving digitaliseert in rap tempo. Kijk alleen al naar wat Covid-19 gebracht heeft: Corona Melder App, de registratie van de corona testen en vaccinaties. Nu wil de overheid het digitale vaccinatiepaspoort beschikbaar hebben voor alle burgers. Van duizenden fysieke gemeentehuizen, instanties en loketten wordt de overheid langzaam maar zeker één digitaal loket, op maat voor elke burger. Hoe beter dit digitale loket, hoe beter de relatie tussen de burger en de overheid wordt. Wij willen allemaal geen toeslagenaffaire meer. Nederland heeft zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie als digitale voorloper. Als we voorop willen blijven lopen, moeten we daar samen in investeren.

Het nieuwe regeerakkoord

Naast een oproep in de Volkskrant, heeft Ivo Roefs een reeks columns geschreven. In deze columns uit de voorzitter van Dutch Digital Agencies zijn zorgen en geeft hij aan wat hij zou doen als hij voor de overheid zou werken. Als fractievoorzitter, lijstduwer, of Kamerlid, of woordvoerder; hij doet kortom alsof hij in Den Haag werkt, en mag helpen om een nieuw regeerakkoord in elkaar te zetten. Stay tuned, iedere dinsdag om 12.00 uur verschijnt er een nieuwe column.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze van onze pogingen om Den Haag wakker te schudden over digitale zaken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Onlangs was Ivo Roefs te gast bij de podcast van BNR Slimme Koppen: Wat kan de digitale overheid leren van het bedrijfsleven? Luister hier.