Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Otolift: Een uiterst gebruiksvriendelijke configurator

Otolift
29 oktober 2021
Overheid
Digitale Transformatie, Website

Omschrijving

Otolift is in Nederland marktleider in trapliften. Om altijd een passende oplossing te bieden wordt ieder product op maat gemaakt. Helaas was het door de komst van de coronacrisis moeilijker om een thuisbezoek te plannen. Om klanten toch te kunnen helpen, ontwikkelde IMPRES een uiterst gebruiksvriendelijke configurator.

Doel

De doelgroep van Otolift bestaat voor het grootste deel uit 65-plussers. Een groep die vanwege hun leeftijd en gezondheidsproblemen kwetsbaar is. Dit zorgde dan ook voor grote ongerustheid over een mogelijke besmetting bij een thuisbezoek. Begrijpelijk natuurlijk, maar hierdoor was het voor Otolift niet meer mogelijk om langs te komen. Dit was de reden dat Otolift op zoek ging naar een digitale oplossing die de hoge service standaard van het bedrijf kon blijven waarborgen. Tijdens het eerste gesprek werd er direct duidelijk dat de online configurator voor alle gebruikers makkelijk te bedienen moest zijn. Dit stond stipt op nummer één. Ouderen zijn door de coronacrisis steeds vaker online gaan winkelen, maar zijn op sommige punten nog angstig om hun persoonlijke gegevens achter te laten. Daarnaast was het belangrijk dat alle mogelijke opties voor een traplift meegenomen werden in de configurator. Alleen op deze twee manieren was Otolift ervan overtuigd dat zij hun klanten op de juiste manier op weg konden helpen.

 

Alle mogelijke opties voor een traplift zijn meegenomen in de configurator. Op basis van conditionele logica en de antwoorden die de gebruiker geeft, geeft Otolift een advies op maat die uitstekend past bij zijn of haar persoonlijke situatie.

Resultaat

Trappen zijn er in allerlei soorten en maten: rechte trappen met één of meerdere bochten en spil-en wenteltrappen. Met de configurator kan de gebruiker in een aantal eenvoudige stappen bepalen welke lift geschikt is voor zijn of haar trap. De gebruiker start met een aantal praktische vragen over de trap situatie gevolgd door het design van de traplift en de stoel.

De meeste gebruikers zijn niet dagelijks met hun trap bezig. Een trap is er gewoon. Om alle vragen zo duidelijk mogelijk uit te leggen geeft Mark, adviseur bij Otolift, bij iedere vraag extra tekst en uitleg. Dit maakt het invullen van de vragen niet alleen makkelijker, maar nog eens leuker énpersoonlijker. De gebruiker krijgt echt het gevoel dat hij geadviseerd wordt door een adviseur. Alle twijfels die een gebruiker mogelijk kan hebben met betrekking tot een traplift of Otolift worden door Mark weggenomen of bevestigd.

 

Na het invullen van alle gegevens laat een gebruiker zijn of haar persoonsgegevens achter en uploadt eventueel een foto van de trap situatie. Vervolgens ontvangt Otolift een automatische mail met alle gegevens die zijn ingevuld. Een adviseur neemt vervolgens contact op met de geïnteresseerde. Alle informatie die vooraf ingevuld is wordt uiteraard meegenomen tijdens het eerste contact. Dit zorgt ervoor dat de definitieve specificaties voor een traplift door een adviseur efficiënter bepaald kunnen worden. Zo kan de klant sneller geholpen aan een traplift.

 

Doordat er weinig restricties waren op technisch gebied konden we snel van start gaan. Voor de ontwikkeling van de configurator is er gekozen voor een combinatie van Laravel en Vue.js. Tijdens het hele proces is er nauw contact geweest tussen Otolift en IMPRES. Dit heeft ervoor gezorgd dat opgeleverde deelprojecten snel gereviewd en aangepast konden worden.

Voorafgaand aan het project was Otolift op zoek naar een digitale oplossing voor geïnteresseerden die liever geen thuisadvies meer ontvingen. Uiteindelijk is deze wens in vervulling gegaan. Digitalisering heeft gezorgd voor continuïteit in de onderneming tijdens de coronacrisis.

Overig

Otolift heeft ervoor gekozen om de configurator niet voor iedere websitebezoeker toegankelijk te maken. Een geïnteresseerde kan op de website van Otolift kenbaar maken dat hij geïnteresseerd is in een traplift. Otolift communiceert vervolgens een unieke link die toegang geeft naar de configurator.

Case informatie

IMPRES

Dokter van Deenweg, 162

8025BM Zwolle

0643595696

nick@impres.nl

Opdrachtgever

Otolift

Bekijk de andere case van IMPRES