DDA: Brug tussen opleiding en praktijk

Header image

De afgelopen jaren zijn vele studenten en alumni bij een digitaal bureau aan de slag gegaan als stagiaire en in het werkveld als bijvoorbeeld digital designer, developer (frontend, backend, fullstack), marketeer, growth hacker, data analist, QA engineer, tester, content specialist etc.

Onze branche groeit heel hard en we willen aanstormend talent tijdens hun opleidingen graag laten zien hoe het is om te werken bij een digitaal bureau. We willen hiervoor graag in contact komen met medewerkers van HBO-i opleidingen (docenten decanen, leden uit de beroepenveld commissie, praktijkcoördinatoren, opleidingsmanager, academiemanager, stagecoördinatoren)? We willen graag aan studenten laten zien hoe het is om te werken bij een Digitaal Bureau.

Over DDA: Brug tussen opleiding en beroepenveld

DDA slaat graag de brug tussen opleidingen en bureaus op regionaal niveau. Hieronder een paar voorbeelden:

  • We kunnen samen een event of webinar organiseren met meerdere sprekers voor studenten van uw opleiding. Aan de hand van cases kunnen ze hun werk laten zien en vertellen hoe het is om te werken bij een digital agency. Lees bijvoorbeeld over het CMD Talent Event op 8 april 2021 en de studentenchallenge in de Dutch Design Week.
  • Professionals van de aangesloten bureaus kunnen (online) gastlessen verzorgen over een heel specifiek onderwerp op het gebied van bijvoorbeeld development of digital design.
  • DDA-bureaus kunnen studenten begeleiden bij een praktijkopdracht (soms in opdracht van een klant).
  • Vaak organiseren we speeddates bij events, zodat veel studenten en bureaus in korte tijd contact kunnen leggen voor mogelijke stages of banen.

Laten we samenwerken!

Wil je weten wat DDA voor je studenten kan betekenen? Neem dan contact op met Stephanie en Marna via info@dutchdigitalagencies.com.