Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Dutch Design Week: Studenten ontwikkelen digitale oplossingen voor duurzame wereld

08 november 2021

8 November, artikel gepubliceerd op Emerce, Frankwatching en MarketingTribune.

De organisaties Dutch Digital Design, Dutch Digital Agencies en Night of the Nerds hebben een Creative Jam georganiseerd voor bijna 100 getalenteerde MBO-, HBO- en WO-studenten, die plaatsvond tijdens de Dutch Design Week bij creatieve opleiding SintLucas in Eindhoven. Onder begeleiding van diverse digitale bureaus werkten studententeams aan de ‘No Waste challenge’ van What Design Can Do, om digitale oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een duurzame wereld. De winnende teams komen binnenkort samen met bureaus voor een vervolgsessie.

Elk jaar trekken Dutch Digital Design, Dutch Digital Agencies en SintLucas samen op om dit event te organiseren om talent in contact te brengen met digitale bureaus. Dit jaar voegde Night of the Nerds zich daar als organisatie bij.

Digitale oplossingen

Bijna 100 studenten namen deel aan Creative Jam, van opleidingen zoals de Master Digital Design (HvA), SintLucas, Fontys, TU/e, Hogeschool Utrecht en de Hanze Hogeschool. Zij werden door Dagan Cohen van What Design Can Do gebriefd op de ‘No Waste challenge’ die talenten uitdaagt met digitale oplossingen te komen voor het verminderen van afval en een duurzame wereld. De teams kregen begeleiding van professionals van bureaus zoals Fabrique, Dept, Redkiwi, IN10, Greenberry, Valtech_NL, GRRR, Handpicked agencies en Bitfactory. Moderator van het event was Alain Dujardin (Greenberry).

Winnende concepten

Het winnende team bedacht ToySwap, een digitaal platform om speelgoed mee te ruilen, zodat er niet steeds nieuw speelgoed geproduceerd hoeft te worden en ook minderbedeelde gezinnen er plezier van kunnen hebben. Een ander team bedacht het concept om via het scannen van barcodes in de supermarkt uit te lezen wat de carbon footprint van producten is en alternatieven aan te dragen. Een derde team kwam met het concept om bij grote aankopen gezamenlijk met buren of anderen te doen, zoals bijvoorbeeld een grasmaaier, zodat men minder consumeert en producten vaker gebruikt.

Foto gemaakt door Joost van der Hoeven

Studenten en bureaus

Nadat de teams hun ideeën hadden gepitcht trok een vakjury zich terug om de winnende teams te bepalen. Deze bestond uit Suzanne Visser (Kaliber Interactive), Jeroen van Erp (Fabrique), Joost van der Hoeven (Adobe Master Trainer) en Dagan Cohen (What Design Can Do). Het winnende team ontving een speciaal Adobe-pakket en een Google Nest Mini. Binnenkort komen de drie beste teams samen in een sessie met verschillende bureaus. De studenten laten daar hun portfolio zien, kunnen vragen stellen over de visie van de bureaus en het werken in het digitale werkveld.

Bekijk alle foto’s van deze Creative Jam.
Bekijk de aftermovie: