Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Van concept naar award winning website in 7 weken

Naturalis
08 november 2021
Finance
Digitale Transformatie
Eind zomer 2019 opende het nieuwe Naturalis. De realisatie van het nieuwe pand leidde tot een nieuwe positionering en huisstijl. SWIS ontwikkelde de nieuwe website. Naturalis is het nationale kennisinstituut over biodiversiteit. Naast kennisinstituut is Naturalis een natuurhistorisch familiemuseum waar je van alles kan zien en leren over de natuur. Bekijk naturalis.nl

Strakke deadline
Na een pitch werd SWIS gekozen om de website te realiseren. Waarom? “Door de heldere pitch en goede offerte, een team vol leuke, enthousiaste, professionele en hulpvaardige mensen en de SWIS no-nonsense cultuur.” Aldus Robin Heerink, product owner vanuit Naturalis. Daarnaast werken we beiden het liefst met opensource CMS (Drupal) en omarmen we scrum. Klein detail: de MVP moest binnen 7 weken live. Wij houden van denken in oplossingen bij SWIS, let’s go!

Bij SWIS werken we graag met Drupal om vele redenen. We noemen de drie belangrijkste. Het is een kwalitatief dus futureproof CMS; alles is goed geregeld binnen Drupal. Erg handig en tijdbesparend is werken met de content repository van Drupal: content die op je site gebruikt is direct te ontsluiten naar andere plekken (bijv. een app, API, etc.). Tot slot zijn er veel modules beschikbaar vanuit de Drupal community waardoor nieuwe functionaliteiten toegevoegd kunnen worden. De ervaring van Naturalis is positief, geeft Robin aan. \\\\\\\”Ik kende Drupal hiervoor nog niet, maar ik ben blij dat we ervoor gekozen hebben. Ik kan onze collega’s binnen een half uurtje uitleggen hoe ze zelf content in kunnen voeren, dus het werkt makkelijk.\\\\\\\”

Digitale ervaring
Motion speelt een aanzienlijke rol op de website. Animaties en pagina transities verrijken de digitale ervaring en laten zien dat Naturalis een instituut is van deze tijd, net als het nieuwe pand.

Case informatie

SWIS

3e Binnenvestgracht 23T1

2312 NR Leiden

info@swis.nl

Opdrachtgever

Naturalis

Bekijk de andere case van SWIS