Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Rijk verleden, eigentijdse website

Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde
28 maart 2023
Finance
Digitale Transformatie, Website

293.748 artikelen
and counting

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde verschijnt al sinds 1857. Eerst in geprinte vorm natuurlijk, en sinds 2001 ook online. Je begrijpt: in al die jaren zijn er heel veel artikelen gepubliceerd – zo’n 300.000. En er komen nog altijd publicaties bij.

In 2019 klopte de vereniging NTvG bij SWIS aan om de website van Drupal 7 naar Drupal 9 te verhuizen. Een complex project, want: hoe zorg je ervoor dat al die artikelen, inclusief alles wat erbij hoort aan auteurs, rubrieken en dossiers, aantrekkelijk aan de lezers worden gepresenteerd?

Daarvoor moesten we een nieuwe informatiearchitectuur ontwerpen. Eentje waarin bestaande artikelen passen – met al hun figuren, tabellen en metadata – maar waarin ook ruimte is voor nieuwe artikelen en contentvormen. Precies het soort uitdaging waar wij graag onze tanden in zetten.


Rijk verleden,
eigentijdse website

Er is (bijna) geen medisch specialist, huisarts of geneeskundestudent die het NTvG niet kent. Het tijdschrift is een autoriteit in de geneeskunde die niet alleen nieuwe inzichten deelt, maar ook een enorm archief heeft dat volop als naslagwerk wordt gebruikt.

Om goed in die goudmijn van publicaties te kunnen zoeken, is het cruciaal dat de website en zoekmachine zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Daarom staken we de site in een moderne jas, met focus op navigatie, leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Gecombineerd met een paar technische hoogstandjes leidde dat tot een snelle website die lekker werkt.


Duurzame aanpak voor
grip op de toekomst

Content verhuizen naar een nieuwe website, dat is al best ingewikkeld. En samen met NTvG maakten we het nog een tikkeltje complexer. We wilden namelijk dat de website ook toekomstbestendig werd. We zorgden voor:

  • Een flexibel fundament, zodat de site kan meebewegen en -innoveren met de veranderende markt.
  • Betere contracten met instellingen, zodat NTvG een gezonder rendement op abonnementen kan maken.
  • De optie om op website-performance te sturen, doordat we alles goed meetbaar maken en overzichtelijk in dashboards presenteren.
  • Een modern, goed leesbaar en gebruiksvriendelijk onlinekanaal voor (toekomstige) abonnees.

Case informatie

SWIS

3e Binnenvestgracht 23T1

2312 NR Leiden

info@swis.nl

Bekijk de andere case van SWIS