Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Toekomstgericht platform voor FrieslandCampina

FrieslandCampina
23 november 2021
FMCG
Digitale Transformatie, Website

We ontwikkelden voor FrieslandCampina een Drupal 9-platform: een steady basis voor de tientallen websites van de merken die onder het bedrijf vallen. Denk hierbij aan Milner, Friesche Vlag, Mona en Campina. Met deze digitale expeditie focust de zuivelondernemer op de toekomst. Ze beheersen voortaan zelf het grootste deel van hun websites, en spelen zo beter in op veranderingen. Het nieuwe platform groeit moeiteloos met de organisatie mee.

Snel kunnen inspringen op veranderingen

FrieslandCampina wil in de toekomst sneller op veranderingen in kunnen springen met een duurzaam, flexibel, veilig en schaalbaar CMS. Het team van FrieslandCampina heeft als doel gesteld om 80% van alle sites volledig zelfstandig te kunnen beheren.

“Synetic is een sterke partner waarmee het fundament, zowel functioneel als op privacy en security vlak, voor de RFC websites sterk maar vooral ook duurzaam is verbeterd.”

We ontwikkelden dan ook een toolbox met de mogelijkheid om snel verschillende modulaire, flexibele websites te kunnen realiseren. Het ontwerp bestaat hierbij uit een serie componenten die in allerlei combinaties en op diverse plekken hergebruikt kunnen worden. Op deze manier is het voor de marketingafdeling van Friesche Vlag nu heel makkelijk om zelf rijke landingspagina’s te ‘bouwen’.

Duurzame digitale strategie

Met dit nieuwe Drupal 9 platform hebben we de technische ontwikkeling naar een hoger plan getild en een duurzame strategie uitgezet. Eentje waarbij FrieslandCampina’s marketingafdelingen veel meer flexibiliteit hebben gekregen, zodat ze snel op veranderingen kunnen inspringen en rijkere pagina’s kunnen bouwen.

De schaalbaarheid, robuustheid en veiligheid van Drupal zijn gegarandeerd en de beheeromgeving is gebruiksvriendelijk. Dankzij onze slimme Drupal Kickstart rollen we elke website in een mum van tijd uit.

Steeds sneller en efficiënter een krachtige website

Samen met FrieslandCampina bouwen we met Drupal Kickstart aan een duurzaam en toekomstgericht technisch platform dat steeds verder met de organisatie meegroeit. Door in de basis blokken te hergebruiken en te combineren wordt elk nieuw platform efficiënter gerealiseerd. Op deze manier kunnen we telkens snel starten met de elementen die een platform uniek maken en zorgen we voor een korte time to market. Lees meer over deze manier van werken.

“Grote dank aan Synetic voor de tijdige, complete oplevering van de migratie. We zijn blij om de samenwerking op structurele wijze voort te zetten.”

Case informatie

Synetic

Kennemerplein 2

2011 MJ Haarlem

0233032100

info@synetic.nl

Opdrachtgever

FrieslandCampina

Bekijk de andere case van Synetic