Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Nieuw platform lanceert JB Inflatables tot ongekende hoogte

JB Inflatables
23 november 2021
Overig
Branding, Design, Ecommerce

JB Inflatables is hard op weg om de onbetwiste wereldleider in opblaasbare objecten te worden. Wij nemen natuurlijk graag het voortouw tijdens deze ambitieuze expeditie. Daarom ontwikkelden we een inspirerende high-end online showroom voor de springkussengigant, die bij bezoekers en klanten over de hele wereld in het oog springt. Dit deden we samen met Henry Handsome, verantwoordelijk voor design en brand re-design.

Hoe word je internationaal nummer één?

JB Inflatables wil op korte termijn uitgroeien tot de onbetwistbare nummer één op het vlak van opblaasbare objecten. Wereldwijd, welteverstaan. Om dat te bereiken wil het bedrijf haar klanten een perfect afgestemde online ervaring bieden. Met dat doel heeft niet alleen de website, maar ook de merkidentiteit van JB een transformatie nodig.

Het nieuwe JB moet aantrekken, overtuigen en inspireren. Daarvoor is een high-end online showroom een must. Een plek waar je op een prettige en makkelijke manier producten koopt. Maar ook die ondernemers inspireert en adviseert, zodat ze met de producten van JB zelf omzet kunnen genereren.

Mix tussen techniek, strategie en ontwerp

Samen met strategisch designbureau Henry Handsome herontwikkelde Synetic de website van JB van begin tot eind. Waar wij de techniek in ons DNA hebben zitten, is Henry Handsome gespecialiseerd in het neerzetten van ijzersterke merkidentiteiten. Samen vormen we een onverslaanbare combinatie die mooie dingen ontwerpt én bouwt.

Aangescherpte merkidentiteit

Een verbeterde architectuur en een versimpelde structuur vormen de basis voor het nieuwe platform. Het design volgde, met de aangescherpte merkidentiteit van JB als uitgangspunt. Aan de hand van de drie belangrijkste doelgroepen en hun behoeften ontwikkelden we drie visuele werelden, elk met een eigen kleur en beeld.

Bezoekers worden klanten

Het vernieuwde JB-platform maakt van bezoekers klanten. De website is overzichtelijk en makkelijk te navigeren. Een slim megamenu toont in een oogopslag de verschillende producten. Het doordachte design zorgt ervoor dat ieder type bezoeker landt waar hij moet zijn. Door e-commerce in het platform te integreren, maken we het aankoopproces makkelijker en sneller: een enorme verbetering voor JB zelf én voor klanten.

JB verkoopt wereldwijd omzet

Behalve een etalage en een visitekaartje is de website voor klanten van JB een directe meerwaarde. Ze vinden er praktisch advies, tips en professionele online promotiepakketten: alles om hen in staat te stellen met de producten hun eigen omzet te vergroten. Want dat is wat JB haar klanten verkoopt: geen springkussens, maar omzet. Het platform is behalve in Nederland beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Portugal, Italië, Polen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Digitale transitie: klaar voor internationale groei

Synetic en Henry Handsome geven JB met een nieuw platform en een nieuwe merkidentiteit de gelegenheid een enorme stap te zetten. We koppelden een sterke straalmotor aan een al goed functionerend concept. Het platform geeft JB de beslissende zet om wereldwijd exponentieel te gaan groeien en stelt het bedrijf in staat om de digitale transitie te gaan maken. Echte impact dus, en daar doen we het voor.

Over JB Inflatables

JB Inflatables verkoopt wereldwijd unieke opblaasbare objecten. Van promotiemateriaal tot compleet attractiepark, en alles ertussenin. Het bedrijf ontwerpt op maat gemaakte springkussens, precies naar de wensen van de klant. Tot de belangrijkste afnemers behoren verhuurbedrijven, die op hun beurt omzet genereren met de producten van JB.

Case informatie

Synetic

Kennemerplein 2

2011 MJ Haarlem

0233032100

info@synetic.nl

Opdrachtgever

JB Inflatables

Bekijk de andere case van Synetic