Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

’s Werelds eerste volledig gerobotiseerde, zero-waste vertical farm

GROWy
12 oktober 2021
Overig
Connected devices, Digitale Transformatie, Robots

De uitdaging

Het in Amsterdam gevestigde vertical farming-bedrijf GROWy wil op een toekomstbestendige en duurzame manier voedsel produceren. Hun missie is om lokale, zero-waste, voedzame, betaalbare én lekkere groenten te produceren.

Om dit innovatieve concept wereldwijd op te schalen, werkt GROWy samen met INFO om ‘s werelds eerste volledig gerobotiseerde, zero-waste vertical farm te creëren. We hebben onze expertise op het gebied van human-centered design, robotica, IoT-sensoren en data science gecombineerd om gezamenlijk een volledig geautomatiseerde Farming-as-a-Service (FaaS)-oplossing te bouwen. FaaS is een veelbelovend businessmodel waarin GROWy volledig geautomatiseerde vertical farms bouwt en deze “as a service” managet voor hun klanten.

We zijn een intensieve samenwerking aangegaan om de visie op FaaS vorm te geven en om een volautomatische Plant Manager te bouwen, te testen en te schalen.

Onze oplossing

Service Design voor een plant-gecentreerde business

De uitdaging van dit project ligt op de kruising tussen planten, robots, gebruikers en – uiteindelijk – een positieve bijdrage te leveren voor boeren, consumenten en de maatschappij als geheel. Wij weten dat een Service Design benadering voor dergelijke, ingewikkelde uitdagingen het beste werkt. Wij hebben GROWy geholpen bij het definiëren van hun visie en het vormgeven van hun strategische roadmap op weg naar de implementatie van een eerste minimal viable product (MVP).

 

Grip krijgen op het GROWy ecosysteem

Om de interactie tussen planten, mensen en robots beter te begrijpen hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan om de essentiële processen rond de levenscyclus van een plant in kaart te brengen. Door inhoudelijke sessies met stakeholders en interviews met kwekers hebben we een goed beeld gekregen van het ecosysteem van GROWy. Zo konden we makkelijk een betrouwbaar en realistisch startpunt kiezen, en bepalen welke stappen we moesten nemen om de FaaS-propositie, inclusief een datastrategie, een implementatie roadmap en een business case, te realiseren.

Om de planning en logistiek van het zaaien en telen van de groenten te ondersteunen, hebben we de Plant Manager ontworpen. Het platform wordt aangedreven door robotica en IoT-sensoren. Het automatiseert de zaaischema’s en beheert de capaciteit van de cellen. We gebruikten geavanceerde sensors en onze digital twin technologie voor het ontwerpen, bouwen, bewaken en optimaliseren van de verlichtings-, bewaterings- en klimaatomstandigheden van de verticale boerderij. Een goed begrip van het optimale plantprofiel en het invloed kunnen uitoefenen op de tijd en opbrengst van de producten zorgen ervoor dat de vertical farm volledig automatisch aangestuurd wordt.

 

Ontwikkelen van de Plant Manager

Samen met GROWy hebben we een multidisciplinair Scrum team gevormd om samen te werken aan de realisatie van een eerste MVP. We hebben een AWS-based, serverloze microservice architectuur gebruikt om een flexibel, schaalbaar en kosteneffectief systeem te bouwen.

De eerste versie van de Plant Manager is begin 2021 opgeleverd. Het integreert de nieuwste mogelijkheden van data science (verzameling en analyse van geoptimaliseerde groeiscenario’s) met het centraal aansturen van de dagelijkse activiteiten op een vertical farm. Door verschillende technologieën te combineren, genereert, registreert, analyseert en leert dit systeem (van) data om zo de groei van de planten te kunnen optimaliseren. Daarnaast managet het Plant Manager System ook de automatisering van de farm en controleert het de dagelijkse activiteiten en productieplanning. Het stelt GROWy in staat om de landbouwprocessen volledig te beheren en makkelijk en op afstand toegang te krijgen tot de data.

Samen hebben GROWy en INFO een vertical farm ontwikkeld die volledig geautomatiseerd, AI-gestuurd en bijna volledig circulair is, én met een kostprijs die kan concurreren met reguliere prijzen. Het hele concept is eenvoudig en efficiënt, en richt zich in de eerste plaats op plantengroei en marktvraag. Dit is de eerste stap op onze langdurige, gezamenlijke reis en samenwerking om GROWy te helpen ’s werelds meest kosteneffectieve, hoogwaardige en duurzame autonome vertical farm te worden te worden.

Case informatie

Opdrachtgever

GROWy

Bekijk de andere case van INFO