Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Realisatie dealer portal en websites rijwielgroothandel

Louis Verwimp
03 november 2022
Retail
Digitale Transformatie, Ecommerce, Portals

Al sinds 1970 is Louis Verwimp BV één van de meest toonaangevende rijwielgroothandels in de Benelux. Met een assortiment van meer dan 24.000 verschillende voorraadartikelen en 50 vaste medewerkers, zijn ze de betrouwbare leverancier en partner voor de rijwiel vakhandel. De realisatie van de B2B dealer portal, corporate website en diverse brand websites, heeft WHITE tot de online partner voor Louis Verwimp gemaakt.

Als gerenommeerd groothandel in fietsen en fietsonderdelen met een flinke achterban aan fietsenmakers, wil je dat je bestelproces zo vlot mogelijk verloopt. En persoonlijk contact met klanten blijft natuurlijk van groot belang, maar anno 2022 willen klanten vooral eenvoudig hun aankoop kunnen doen. Online. En dat geldt voor zakelijke klanten nog iets meer dan voor de consument.

B2B Portal

Dus naast de reguliere website die Verwimp op de schop wilde nemen, was het ook tijd voor die ene belangrijke stap: het realiseren van een grootschalige B2B portal waarmee ze hun klanten nòg beter van dienst konden zijn. In de allernieuwste Craft Commerce versie hebben wij de B2B portal voor Verwimp met succes opgezet. Een groot en uitdagend project waarbij het eindresultaat er mag wezen, en waar wij dan ook best een beetje trots op zijn!

Digitale transformatie

In zo’n digitale transformatie mag een goed doordacht plan voorafgaand aan de start niet ontbreken. Zo’n plan of onderzoek ziet er voor ieder project anders uit, zo ook voor Verwimp. Waar essentiële informatie normaal gesproken vooral online wordt vergaard, konden we voor dit project naar een groot evenement uitwijken: de Louis Verwimp Dealerdagen. Dé plek om de juiste doelgroep aan de tand te voelen. De dealers zijn immers degenen die dagelijks met de portal aan de slag moeten en dus waren hun wensen en behoeften voor dit onderzoek ontzettend waardevol. We hebben uitvoerige interviews afgenomen en aan de hand daarvan een gedetailleerd design uitgewerkt. Met dit design legden we een stevige basis waarmee we vol goede moed aan weer een supertof project konden beginnen.

Bekijk hier onze volledige case study van Louis Verwimp

Case informatie

WHITE

Parallelweg Oost 23

5555 XA Valkenswaard

hello@white.nl

Opdrachtgever

Louis Verwimp

Bekijk de andere case van WHITE