Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

De bestorming van een vastgeroeste fietsmarkt

Pegasus
10 augustus 2023
Retail
Design, Online marketing, Website
Niets zo uitdagend als het bestormen van een dichtgetimmerde markt. Samen met Pegasus ontwikkelden we een digitale strategie om de gevestigde positie van Gazelle, Sparta en Batavus te doen wankelen.

Pegasus, een van oorsprong Duits fietsmerk met daar een stevige marktleiderspositie, wil zijn marktpositie binnen Nederland graag verstevigen en stelde ons de vraag: help ons om ‘de challenger’ te worden van de gevestigde orde (Gazelle, Batavus en Sparta) en een jaarlijkse omzetgroei van ten minste 20% te realiseren.

Een nieuw webdesign op basis van user flows en user tests

Om ons aan de afgesproken doelstellingen te conformeren, was een functionele nieuwe website nodig. Een platform dat de nieuw bepaalde propositie en visuele identiteit ondersteunt en de belangrijkste customer journey richting Pegasus dealers centraal stelt.

Bij Sumedia zijn we goed in staat om de subjectiviteit uit een digitaal design te halen. Het ontwerp is niet alleen mooi, het draagt significant bij aan de te behalen doelstellingen. Door best practices (UX en UI) toe te passen, user flows en user stories uit te werken en de website voor lancering aan meerdere user tests te onderwerpen, hebben we een innovatief en gebruiksvriendelijk design ontwikkeld. Een design dat is gebaseerd op harde data en waarmee we, gekoppeld aan de laatste ontwikkelingen binnen webdevelopment, op de korte en lange termijn een concurrentievoordeel kunnen behalen.

Een integrale methodiek om het merk Pegasus te laten groeien

Als business development agency hebben we vanzelfsprekend alle digitale disciplines in huis. Onze integrale methodiek, waarbij we alle relevante expertises (strategie, marketing, design en development) in de juiste volgorde aanhaken, stelt ons in staat razendsnel campagnes te lanceren, uitdagende doelstellingen te behalen en het merk Pegasus te laten groeien.

De voortgang, werkzaamheden en resultaten van de verschillende digitale kanalen van Pegasus worden realtime gevisualiseerd en gemonitord in een Google Dashboard en zijn zo voor alle stakeholders inzichtelijk.

Een serieus marktaandeel binnen de Nederlandse fietsmarkt

Het resultaat van deze mooie samenwerking mag op meerdere facetten succesvol genoemd worden. Zo hebben we sinds de start van het partnerschap in 2017 ieder jaar de gezamenlijk bepaalde doelstellingen behaald. Dat betekent dat we inmiddels:

  • Een vertienvoudiging van het bereik van Pegasus binnen Nederland hebben gerealiseerd.
  • Een serieus marktaandeel binnen de Nederlandse fietsmarkt hebben veroverd; 1 op de 3 Nederlanders is in aanraking gekomen met het merk Pegasus, 1 op de 4 kent het merk.
  • Een verdubbeling van de totale afzet bij Pegasus dealers in Nederland hebben bewerkstelligd.

Case informatie

Sumedia

Jansbuitensingel 6-4

6811AA Arnhem

+31 (0)26 30 200 23

info@sumedia.nl

Opdrachtgever

Pegasus

Bekijk de andere case van Sumedia