Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Biesheuvel – maatwerk Magento 2 webshop

Biesheuvel autosport
11 november 2021
Retail
Design, Digitale Transformatie, Ecommerce
Biesheuvel is in Nederland een toonaangevende leverancier van Race en Rally, Cross, Parijs-Dakar, Tuning en Karting benodigdheden. Dutchwebdesign is door Biesheuvel gevraagd mee te werken aan het optimaliseren en automatiseren van de interne processen en websitestructuur, zodat ze zelf meer tijd over houden voor commercie en online marketing. Een leuke uitdaging waar we met veel enthousiasme mee aan de slag zijn gegaan! Om dit doel te bereiken hebben we een volledig maatwerk Magento 2 omgeving gebouwd met maatwerk design én een maatwerk implementatie voor zowel frontend als backend. Met als uitkomst een mooie webshop die voor zowel de klanten van Biesheuvel aan de voorkant, als voor Biesheuvel zelf aan de achterkant gebruiksvriendelijk werkt.

Koppelingen die Biesheuvel ontzorgen

De vraag van Biesheuvel was duidelijk. Minder handmatige processen, en meer tijd voor andere dingen. Koppelingen zijn daarvoor de ideale oplossing. In de webshop zijn daarom verschillende koppelingen geïmplementeerd die allemaal zorgen voor meer automatisering. De Dealer4Dealer koppeling met Exact is ingezet, zodat onder andere voorraadinformatie gekoppeld kan worden met het boekhoudsysteem. Verder hebben we speciaal voor Biesheuvel een koppeling met Akeneo ontwikkeld. De webshop van Biesheuvel bestaat uit ruim 150.000 artikelen, die op die manier tussen Magento 2 en Akeneo gesynchroniseerd worden. Vanuit dit PIM systeem kunnen tevens alle producten door Biesheuvel op één centrale plek beheerd worden. Tot slot is er een koppeling gelegd met de verzendpartij DHL, zodat bestellingen die geplaatst zijn gelijk naar DHL worden doorgestuurd.

Een overzichtelijke database

Biesheuvel had een enorme database aan producten. Om meer overzicht te creëren hebben we aan de hand van een script, een module en een klein beetje gezond verstand, de overlappende producten verwijderd en de producten opnieuw goed ingedeeld. Dit resulteerde in een halvering van het aantal producten en een verbeterde gebruiksvriendelijkheid voor zowel de frontend als de backend. Een win-win situatie! Dankzij de module kunnen websitebezoekers nóg makkelijker naar de juiste producten navigeren, doordat ze kunnen filteren op automodel en andere specifieke elementen.

Meertalige webshop

We hebben voor Biesheuvel een Nederlandstalige en een Engelstalige site ontwikkeld. Websitebezoekers kunnen dit verschil makkelijk onderscheiden door het vlaggetje waarmee ze tussen de talen kunnen switchen. Voor Google ligt dit iets complexer. Om aan Google aan te geven uit welke talen een webshop bestaat, wordt gebruik gemaakt van de hreflang tag. Klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet! Door dit kleine stukje code aan je website toe te voegen help je zoekmachines als Google te begrijpen welke pagina’s bij welk land en welke taal horen.

Case informatie

Dutchwebdesign

keizerstraat 17

4811HL Breda

info@dutchwebdesign.nl

Opdrachtgever

Biesheuvel autosport

Bekijk de andere case van Dutchwebdesign