Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

WKK – maatwerk Magento 2 webshop

WKK
11 november 2021
Maakindustrie
Design, Digitale Transformatie, Ecommerce

B2B Magento 2 omgeving

WKK is een leverancier van verschillende soorten bevestigingsmaterialen aan B2B klanten. Ze verkopen onder andere kabelbinders, krimpkousen, wartels en bevestigingsclips. WKK heeft aan Dutchwebdesign gevraagd een nieuwe webshop te ontwikkelen, gericht op de B2B markt. Zo maken websitebezoekers bij het doen van een aankoop een account aan of loggen ze in, zit er een btw validatie in het aankoopproces en kunnen specifieke klanten betalen op rekening.

Cart2quote module en Navision koppeling

Het is niet alleen mogelijk om producten te bestellen, klanten van WKK kunnen dankzij onze Cart2Quote module ook offertes aanvragen. Extra handig wanneer het bijvoorbeeld gaat om grotere bestellingen. Klanten voegen hun producten toe aan de offerte en kunnen daarna nog een opmerking plaatsen. In samenwerking met Tinx-IT is er daarnaast een Navision koppeling gerealiseerd voor producten en klanten, inclusief klantspecifieke prijzen, orders en offerte aanvragen. Door deze koppeling worden de offertes gelijk doorgestuurd naar Navision.

Een groot overzichtelijk assortiment

WKK heeft een groot assortiment met producten die vaak in meerdere kleuren, lengtes en diktes kunnen worden geleverd. Om dit binnen de online omgeving overzichtelijk te maken, hebben we gebruik gemaakt van een mega menu waar alle productcategorieën overzichtelijk samen komen en een maatwerk oplossing op grouped products. Door deze slimme B2B bestelmogelijkheid worden alle opties getoond inclusief specificaties en voorraden. Dit maakt het ook mogelijk om te filteren op diverse specificaties om in het grote aanbod snel het gewenste product te vinden. Vanwege de enorme hoeveelheid resultaten dat een menu item kan opleveren, wordt hier betreft gebruiksvriendelijkheid veel winst behaald.

Bestel gemakkelijk je favoriete items

Websitebezoekers kunnen een favorietenlijst samenstellen met producten die worden verzameld in hun account. Over het algemeen is het in Magento mogelijk om favoriete artikelen aan een favorietenlijst toe te voegen, maar wanneer een klant het product bestelt, verdwijnt het artikel uit de lijst. In het geval van WKK hebben we ervoor gezorgd dat de items in het account blijven staan. En om het de klanten van WKK nóg makkelijker te maken is er een zoekfunctie toegevoegd waardoor ze eenvoudig en snel de juiste producten kunnen toevoegen aan hun favorietenlijst.

Overige features

De webshop van WKK bevat niet alleen overzicht- en productpagina’s. Aan de hand van een FAQ module hebben we verschillende FAQ gedeeltes op de site gerealiseerd, waar klanten van WKK informatie kunnen vinden over bijvoorbeeld het retourneren van producten, de levering en de betaalmogelijkheden. Informatie over het gebruik van de producten vinden klanten op de nieuws pagina die hier speciaal voor gebouwd is.

Doorontwikkelingen

Met een Engelse en Nederlandse shop waren we nog niet klaar voor WKK. We zijn namelijk nog druk bezig met verschillende doorontwikkelingen. Zo komt er een losse Magento omgeving voor WKK Duitsland en zullen we blijven doorontwikkelen naar nog meer talen en installaties in de webshop.

 

Case informatie

Dutchwebdesign

keizerstraat 17

4811HL Breda

info@dutchwebdesign.nl

Opdrachtgever

WKK

Bekijk de andere case van Dutchwebdesign