Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Stage UX & visual design September 2024

Utrecht
32-40 uur

Kort samengevat zijn we elke dag bezig met digitale transformatie. Wij maken online omgevingen waar mensen leren, samenstellen, zelf kopen of om klanten te helpen. Door de enorme vrijheid die de digitale wereld biedt ligt het gevaar van complexiteit al snel op de loer. Onze stelling daarin: Maak het zo simpel mogelijk maar niet simpeler dan dat. En voor de gebruiker? Die maken wij het makkelijk, want in een wereld waar mensen steeds minder tijd hebben wint gemak het altijd van complex.nnWe zijn een hecht team van 60 designers, marketeers, developers & strategen. We vinden het mooi om met onze klanten op zoek te gaan naar waar we het verschil kunnen maken. En dat resulteert meestal in een lange termijn samenwerking aan een website of een portal.

Wij zoeken jou!

Ben jij een enthousiaste student aan een HBO-opleiding die gericht is op visual & UX design? Bijvoorbeeld aan de kunstacademie of de opleiding CMD? Lees dan snel verder.

Je bent op zoek naar een meeloopstage voor minstens 4 maanden als UX- en/of visual designer bij een leuk digitaal bureau. (Let op: geen afstudeerproject). Jij wilt mooie digitale ontwerpen maken waar mensen blij van worden. 🤩

Van de conceptfase tot aan de realisatie; onder leiding van jouw stagebegeleider leer je de fijne kneepjes van het UX- en VD-vak en ga je van dichtbij meemaken hoe de designs waar jij aan meewerkt het digitale daglicht gaan zien.

Tijdens je stage krijg je de ruimte om je portfolio flink te spekken door de handen uit de mouwen te steken bij toffe projecten. Bijvoorbeeld voor TNO, Riksja travel, Achmea, de Buurtboer en Bocca koffie. 💪

Ben jij creatief, oplossingsgericht, leergierig en ben je gemotiveerd? We maken graag kennis met je. Laat ons weten wie je bent!

Wat ga je doen?

Als stagiair bij acato draai je met de projecten mee in een gedreven designteam. Tijdens deze projecten ga je je onder andere bezig houden met het bedenken en maken van klikbare prototypes, het creëren en vullen van content en de vormgeving van mock-ups. 😍

Verder kun je bijvoorbeeld denken aan meedoen aan een brainstormsessie over (re)branding, het maken van een vertaalslag van een naar een gebruiksvriendelijke interface of het designen van geanimeerde beelden voor een extra buzz in het geheel.

Jij hebt zin om de verborgen geheimen van Adobe, Sketch en Figma te ontrafelen. We verwachten in ieder geval wat basic skills van je, maar je krijgt zeker ruimte om jezelf hierin verder te ontwikkelen.

Herken jij jezelf hierin?

 

 • Je werkt goed in teamverband maar kunt ook prima zelfstandig aan de slag 👨🏻‍💻
 • Je kunt al een beetje animeren of wilt het graag leren tijdens je stage ✨
 • Bij het ontwerpen houd jij altijd de eindgebruiker in gedachten 💭
 • Je wil werken in Figma 👩🏻‍🎨
 • Van nature beschik jij over oog voor kleur en vorm 👀
 • Je bent de Nederlandse taal vaardig (sorry international students…)

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Acato! Een hecht team van bijna 60 designers, developers & strategen. We vinden het mooi om met onze klanten op zoek te gaan naar waar we het verschil kunnen maken. We werken in multidisciplinaire teams die goed op elkaar ingespeeld zijn. Deze hechte teams in Den Haag, Utrecht en Didam vormen het hart van Acato en daar zorgen we goed voor.

 

Wat ons zo uniek maakt? Acato maakt het makkelijk. Onze werkwijze houden we makkelijk en onze webapplicaties ook.

 

Wat bieden wij?

 • Super goede stagebegeleiding en 10 design experts waar jij van kunt leren 💡
 • Je bouwt lekker mee aan onze groei en richting van het bedrijf ⤴️
 • Fun 🤪
 • Inspirerende werklocaties, goede koffie, biologische lunch, diverse borrels, tafelvoetbal, pingpong, hackathons en allerlei gave uitjes🎳
 • De mogelijkheid om te werken vanuit Den Haag (in een oude kerk) of hartje centrum Utrecht (uitzicht op de oude gracht)
 • Een stagevergoeding van 250 euro per maand 🤑
 • En natuurlijk fijne collega’s 🥳

Hoe is dat nou, zo’n stage bij acato?
Onze vorige stagiair, Sjors, heeft een blog geschreven over zijn tijd bij ons. Lees hier hoe hij iconenkoning werd en wat hij voor elkaar kreeg met Figma.

 

Enthousiast geworden? Zo gaat onze sollicitatieprocedure.

We zijn benieuwd naar je. Misschien ben jij wel onze droom stagiair(e)! 🤩

 

🚀 Stap 1: De aftrap

Je begint met het invullen van het sollicitatieformulier op onze website. Stuur ons je portfolio, een korte motivatie en je cv op. Laat ons zien waarom jij de perfecte match bent en waarom wij jou moeten hebben!

🎯 Stap 2: De Selectie

Hier komt de spannende fase! Wij nemen de tijd om alle sollicitaties door te nemen en kiezen de kandidaten die goed lijken aan te sluiten. Als er een match is, hoor je binnen een week van ons. Is er geen match? Dan laten we dit ook snel weten.

👋 Stap 3: Kennismaking

Jouw CV heeft onze interesse gewekt! Tijd om kennis te maken. We bellen je voor een afspraak. Dit gesprek kan plaatsvinden via een videocall of bij ons op kantoor, dat bespreken we dan even.

✨ Stap 4: Vervolggesprek

Je hebt onze nieuwsgierigheid gewekt en we willen meer van je zien! We nodigen je uit voor een tweede gesprek. Misschien krijg je zelfs een uitdagende opdracht in Acato-stijl. Laat zien wat je in huis hebt en deel je visie met ons. We zijn heel benieuwd!

🌟 Stap 5: Het Aanbod

Als we allebei enthousiast zijn, is het tijd voor het grote moment: we doen je een aanbod en heten je welkom bij ons team! Let’s go! 🎉🎉

Details

Plaatsingsdatum
20 mrt 2024
Salaris range
-
Plaats
Utrecht
Dienstverband
Stage
Aantal uren
32-40 uur