Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Podcast BNR Slimme Koppen

Header image

Klimaat, gezond leven, online wereld en de leefbaarheid in de stad. In het programma BNR Slimme Koppen, mede mogelijk gemaakt door Dutch Digital Agencies, gaat Diana Matroos op zoek naar innovatieve oplossingen voor deze belangrijke thema’s. Elke editie gaan een uitdager en twee pitchers met elkaar in gesprek. Slimme Koppen is elke woensdag om 19.00 live op BNR nieuwsradio. Of luister hieronder een uitgebreidere versie van het programma als podcast terug.

De afleveringen

#09 WERKEN AAN KANSENGELIJKHEID

Aflevering woensdag 27 januari 2021
‘We krijgen een enorme polarisatie in de samenleving, als we niets doen tegen kansenongelijkheid, stelt Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en oud-minister van Onderwijs. ‘Kijk naar Amerika waar dat uiteindelijk uit kan komen.’

Slimme Koppen Ronilla Snellen, initiatiefnemer van de School van Nederland en Els Mast, medeoprichter van een nieuwe school in het Utrechtse Kanaleneiland, hebben daar wel ideeën bij.
Luister deze podcast op iTunesSpotify of BNR.

#08 VOORDEUR VAN DE TOEKOMST

Aflevering woensdag 20 januari 2021
Het online bestellen groeit explosief. We hebben het allemaal ontdekt in deze corona-tijd en dat zal blijven. Hoe gaan we dat organiseren, als we straks allemaal niet meer thuis zijn? ‘Hoe ziet de voordeur van de toekomst eruit?’ vraagt Marcel Krom, CIO van PostNL zich af.
Slimme Koppen Jeroen van Oorschot (Co-founder, Loqed) en Mark-Jan Pieterse (Co-founder, Homerr) hebben wel ideeën bij de pakketbezorging van de toekomst. Van een slim deurslot tot aan het inzetten van een sociaal netwerk.
Luister deze podcast op iTunesSpotify of BNR.

#07 TECHNOLOGIE IN DE VOEDSELKETEN

Aflevering woensdag 13 januari 2021
Roland van der Vorst is wereldwijd verantwoordelijk voor innovatie bij de Rabobank. Op verschillende manieren werkt hij aan het efficiënter maken van de voedselketen. “We willen nieuwe verdienmodellen voor de bank creëren en tegelijkertijd iets goed doen voor de wereld.” En die twee dingen kunnen samengaan volgens hem. Technologie speelt een centrale rol hierin.
Slimme koppen Simone Hesseling (Sustainability Consultant, Blonk Consultants) en Pieter Klapwijk (co-founder, AgOS) denken graag mee over slimme, technologische oplossingen om de voedselketens transparanter en efficiënter te maken.
Luister deze podcast op iTunesSpotify of BNR.

#06 SUPERMARKT IN HET ZORGLANDSCHAP

Aflevering woensdag 6 januari 2021
Hoe de zorg nu georganiseerd is, is onhoudbaar. Wat als we de supermarkt aan het zorglandschap toevoegen? vraagt Lucien Engelen, expert op het gebied van zorginnovaties, zich af. Hoe gaan we dit aanpakken? Slimme Koppen Detlev Völkers (Directeur Ontdekzorg en MEDTECH Innovator) en Harro Stokman (CEO Kepler Vision Technologies) hebben hier wel oplossingen voor. Van een transfermarkt tot aan de inzet van computer vision in de zorg.
Luister deze podcast op iTunesSpotify of BNR.

#05 HOE HOUDEN WE NEDERLANDS TROTS IN STAND?

Aflevering woensdag 16 december 2020
“Orkaan Katrina in New Orleans heeft mijn leven veranderd,” vertelt Piet Dircke. Hij is dé man binnen Arcadis over waterbeheer en de wereldwijde trekker van het Nederlandse waterprogramma. “De afgelopen 15 jaar ben ik bijna met niks anders bezig geweest.” Met welke innovatieve oplossingen behouden we die wereldwijde voortrekkersrol op het gebied van waterbeheer? Slimme Koppen Marcel Zevenbergen (Program Manager, IMEC) en Ger Pannekoek (Co-founder, EWB Circular Rain) hebben hier wel oplossingen voor. Van internet of water tot aan schelpen die ons water bufferen.
Luister deze podcast op iTunesSpotify of BNR.

#04 HOE ZETTEN WE EEN GEZONDE BEWEGING IN GANG?

Aflevering woensdag 9 december 2020
We moeten naar een holistische kijk op gezondheid, stelt Sabine Pinedo, internist en zorgondernemer. “Gezond leven is niet alleen niet roken en veel bewegen, maar ook een gezonde leefomgeving. Een omgeving waarin het water, de grond en de lucht, die we inademen gezond is.”
Slimme Koppen Eva Flendrie (CEO circulaire versnellers) en Annick Mantoua (Directeur De Gezonde Stad) hebben hier wel oplossingen voor. Zowel op het platteland als in de stad.
Luister deze podcast op iTunesSpotify of BNR.

#03 HOE KOMEN WE TOT EEN BETER EN KLEINER INTERNET?

Aflevering woensdag 2 december 2020
Het grootste probleem met het internet is dat alles privé is. En dat moet veranderen. Tijd voor spelregels’, stelt Damian Bradfield, mede-oprichter van WeTransfer. Slimme Koppen Siri Beerends (Researcher, SETUP) en Joep Meindertsma (oprichter, Ontola) hebben hier wel oplossingen voor. Van een .sorry-domein tot aan een persoonlijke datakluis.
Luister deze podcast op iTunesSpotify of BNR.

#02 HOE ZETTEN WE TECHNOLOGIE IN VOOR DE STAD?

Aflevering woensdag 25 november 2020
‘Vandaag de dag hebben we ontzettend veel woonwijken die te monofunctioneel zijn, stelt architect Ben van Berkel van UNStudio. ‘Waar mensen niet genoeg naar een café of restaurant kunnen gaan, of een andere plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Slimme Koppen Marcel Schouwenaar (Creative Director, The Incredible Machine) en Gert Franke (Co-founder, CLEVER°FRANKE) hebben hier wel ideeën bij. Marcel stelt de data-schappen voor en Gert komt met een innovatieve oplossing voor het sparen van buurtpunten.
Luister deze podcast op iTunesSpotify of BNR.

#01 HOE HOUD JE HET TEAM BIJ ELKAAR?

Aflevering woensdag 18 november 2020
‘Je moet managen op output in plaats van aanwezigheid’, vertelt VodafoneZiggo-directeur Jeroen Hoencamp. Het van 9 tot 5 uur op kantoor werken, zit sinds de industriële revolutie in ons systeem, maar deze tijd vraagt om een andere aanpak. De twee slimme koppen: Alex Malone (founder, Meetings in the Sun) en Dimi Albers, (CEO, Dept) hebben hier wel een idee bij.
Luister deze podcast op iTunesSpotify en BNR.