Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Online gathering Code of Ethics

Online
29/02/2024

Beste DDA leden,

Zoals onder andere tijdens de discussie op de ledenbijeenkomst van november jl. naar voren kwam, blijkt er behoefte te zijn aan een leidraad omtrent het gebruik van technologie. Want hoe fantastisch de komst van veel nieuwe technologieën ook zijn, er zit ook een downside aan. Denk aan discriminerende algoritmes, de invloed van big AI of overmatig elektronisch afval. De grote vraag is dan ook: hoe gaan wij hier als branche mee om? Hoe nemen we hierin onze verantwoordelijkheid?

Het voortouw voor dit gesprek werd een tijdje geleden al genomen door Alain Dujardin van Greenberry uit Utrecht. Wat volgde waren een aantal gesprekken met Alain, wat onder andere resulteerde in een artikel dat we binnenkort ook met jullie gaan delen. 

Maar nu, we zouden graag meer invulling willen geven aan het antwoord op deze vraag en zouden alle DDA leden hier graag bij willen betrekken. Van de week hebben hebben Elvire Jaspers, portefeuille houdster PR&Communicatie en Karlijn, DDA bureaumanagement, Alain en Roel van de Wal, Unc Inc, verder gesproken over dit onderwerp en hoe we hier samen invulling aan kunnen geven. Concreet is hier uitgekomen dat we enerzijds intern inzichtelijk willen maken hoe DDA leden hier mee omgaan, welke tools worden er gebruikt om eventuele controle uit te voeren, hoe wordt er gecommuniceerd met klanten over dit onderwerp, worden er handleidingen gebruikt etc.. Zo kunnen we elkaar ook vooruit helpen. Daarnaast zouden we naar buiten toe graag de voorloper willen zijn in de discussie rondom dit onderwerp. 

De hoe en wat bespreken we graag met jullie in een eerste webinar op 29 februari om 13 uur. Hopelijk zijn er meer enthousiastelingen die mee willen praten over dit onderwerp en komt er mogelijk een werkgroep uit die dit verder op kan pakken en bovenstaand inzichtelijk wil maken zodat wij hier als branchevereniging voor alle leden mee aan de slag kunnen.

Aanmelden voor het webinar kan hier. Hopelijk tot dan!

Wil je je nog wat beter laten informeren alvorens je je inschrijft voor dit webinar? In 2021 heeft DDA ook een webinar georganiseerd over dit onderwerp. Deze werd voorgezeten door 

Robert de Snoo van het Human & Technology Institute. Je kan het webinar hier terugkijken.

Alain, Roel, Elvire, Fenna & Karlijn

Details

Datum
29/02/2024
Tijd
13:00
Duur
1 uur
Inschrijven