Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Product Designer

32-40 hours
Bij Unc Inc ontwerp je digitale middelen voor organisaties die de wereld een stukje mooier maken, zoals Vluchtelingenwerk Nederland, Oranje Fonds, HVC en de Regenboog Groep. Alles wat je als Product Designer ontwerpt draait om empathie en het aannemen van de ‘mindset’ om de behoeften van een mens bovenaan te zetten in je werk. Met deze Human Centered Design aanpak help je onze partners om waarde te creëren voor hun publiek en gebruikers. De digitale tools, platformen, websites en apps die je ontwerpt zijn tegelijk mooi, functioneel en toekomstbestendig.

Wat we jou bieden

 • € 3.500 – 4.500 bruto per maand afhankelijk van ervaring
 • 32-40 uur per week
 • Mogelijkheid tot hybride werken (deels thuis, deels op kantoor)
 • 25 vakantiedagen + betaald vrij tussen Kerst en O&N
 • MacBook Pro en andere hardware voor op kantoor en thuis
 • Een sociale bedrijfscultuur, een vriendschappelijke sfeer en een te gekke werkplek (onze team scoort op cultuur een 9 (!): veilig, sociaal, gelijkwaardig en open)
 • Tijd en budget voor kennisontwikkeling (cursussen, evenementen e.d.)
 • Pensioenregeling en reiskostenvergoeding

We zoeken iemand met 

 • HBO/WO werk- en denkniveau (b.v. HCI of CMD)
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als UX designer of Product Designer, bij voorkeur bureau ervaring
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Ervaring met Figma,Sketch of Photoshop en Illustrator.
 • Kennis van tools als Miro, Invision, Indesign, After Effects is een pré.
 • Ervaring met Agile en Scrum
 • Werkt o.a. vanuit de design thinking methode
 • Bekend met workshop vormen zoals Design Sprints als onderdeel van Scrum
 • Principes als Atomic Design en Design systems zijn voor jou dagelijkse kost
 • Ervaring met ontwerpdisciplines als merk ontwerp, motion design, illustratie is een pré. Evenals kwalitatief onderzoek (usability tests) en kwantitatief onderzoek (Analytics, Hotjar en Maze)

Wat ga je doen?

Als Product Designer maak je niet alleen een aantrekkelijk ontwerp, je verplaatst je doorlopend in de eindgebruiker(s) en weet inzichten om te zetten naar een optimale gebruikerservaring van de producten die je ontwerpt. Daarbij verlies je het belang van de opdrachtgever niet uit het oog en valideert dit bij beide (klant en gebruiker).

Samen met de art director, strateeg en/of researcher werk je mee of begeleid je workshops met als doel een nieuw perspectief voor een digitaal middel die het doel dient vanuit de strategie van de klant. Met wireframes en design prototypes ga je pragmatisch aan de slag om de uitkomsten vorm te geven. Je ontwerpt onderzoekend en toetst je werk (doorlopend) met klanten en gebruikers.

Het team waarin je werkt heeft eigen klanten met doorlopend nieuwe projecten. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor kwalitatieve en impactvolle projecten die binnen budget en planning worden opgeleverd, met tevreden klanten en gebruikers als doel.

Zelf werk je aan verschillende uitdagende en mooie projecten. Geen dag is hetzelfde en deze afwisseling en het frequent schakelen tussen projecten is iets waar je energie van krijgt.

Je krijgt alle ruimte om te ontwikkelen en we moedigen je aan om jouw kennis en visie met ons te delen, zoals wij ook met jou zullen doen. Zo leren we van elkaar en van de projecten die we doen, elke dag weer.

Het team

Unc Inc heeft twee multidisciplinaire productieteams, ‘Smooth Apps’ en ‘A-team’, die in hoge mate zelfstandig werken. De teams bestaan uit meerdere developers (front-end en fullstack), een Product Designer (jij) en een projectmanager. Smooth Apps en A-team krijgen specialistische ondersteuning van het Support Team, bijvoorbeeld in het uitvoeren van security updates.. Zo kunnen de productieteams zich volledig focussen op ontwerpen en bouwen. Onze organisatie wordt verder aangevuld door een office/hr manager, business developer en directieleden met ieder hun eigen expertise.

Wie ben jij?

Ontwerp is meer dan alleen je werk, dit vak is je roeping. Je volgt de ontwikkelingen in jouw vakgebied op de voet en je wilt graag vernieuwen. Je bent iemand die elke keuze in je ontwerp kan beargumenteren. Je bent empathisch, verplaatst je makkelijk in een eindgebruiker weet daarom precies hoe je de aandacht van de eindgebruiker vestigt op de belangrijkste doelen.

Je bent ervaren, gewend om zelfstandig te werken en neemt initiatief als je kansen ziet om te verbeteren. Minstens zo belangrijk als de kwaliteit van je werk is het vermogen om je werk te presenteren. Leunend op je sterke communicatieve vaardigheden ben je in staat om klant en team mee te nemen in je ontwerpkeuzes, deze te beargumenteren en hun feedback verwerken tot iets waar ze in geloven. Je bent bovendien vertrouwd met creatieve sessies en workshops om stakeholders onderdeel te maken van het ontwerpproces.

Je bent dus sociaal, houdt van gezelligheid en bent niet bang om je mening te geven. Zelf sta je immers ook open voor de mening van anderen. Je vindt het dan ook leuk om te sparren met developers; zo hou je elkaar scherp en werk je samen aan het best mogelijke resultaat.

Recruiter? Nee bedankt

Details

Post date
07 Dec 2021
Salary range
3500 - 4500
Employment
Baan
Number of hours
32-40 uur