Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

B2B-e-commerce platform | Eenvoudiger en sneller bestellen

Waterdrinker Aalsmeer
23 augustus 2023
FMCG
Apps, Ecommerce, Insights / analytics

Een eenvoudigere en snellere manier om planten, bloemen en accessoires te kopen

In de afgelopen 40 jaar heeft Waterdrinker zich ontwikkeld van een lokale plantenhandelaar tot een van de grootste exporteurs van bloemen, huis- en tuin planten wereldwijd. In 2016 vroeg Waterdrinker ons om een custom en mobielvriendelijk eCommerce B2B-platform te bouwen, zodat hun verschillende klantengroepen eenvoudig bloemen, planten en accessoires online konden kopen. Drie maanden na de start hebben we een Minimum Viable Product (MVP) afgeleverd. Sindsdien hebben we continu nieuwe functionaliteiten ontwikkeld en uitgebracht.

Op maat gemaakte diensten voor verschillende type klanten

Waterdrinker streeft ernaar om op maat gemaakte diensten en ervaringen te bieden aan hun verschillende klanten: bloemisten, tuincentra, groothandelaren, grootwinkelbedrijven en retailers. Beide hoofdgroepen van klanten, Cash & Carry en Big Professional Buyers, vereisten verschillende functionaliteiten en die functionaliteiten vereisten aangepaste integratie met de bestaande systemen van Waterdrinker.

We hebben usability-testsessies uitgevoerd om inzicht te krijgen in het koopgedrag van Waterdrinker-klanten. We hebben geleerd dat Waterdrinker-gebruikers zich niet gedragen als traditionele consumenten. Een grote professionele koper die regelmatig grote hoeveelheden planten koopt, vereist bijvoorbeeld een snel en slim afrekenproces – geoptimaliseerd om herhalingsorders te plaatsen. Deze klantinzichten hielpen ons de algehele navigatie te optimaliseren en knelpunten weg te nemen.

Waarom hebben we een custom B2B eCommerce-platform gebouwd?

In eerste instantie hebben we verschillende open source shopping-frameworks onderzocht, zoals Magento 1 & 2, Sylius en Solidus. We kwamen tot de conclusie dat kant-en-klare winkelframeworks onvoldoende stabiliteit boden of het ontbrak aan de mogelijkheid om verbinding te maken met een branchespecifiek ERP-systeem.

Hierdoor hebben we besloten om custom software te bouwen. Het belangrijkste doel was om ervoor te zorgen dat het raamwerk stabiel, aanpasbaar en veerkrachtig zou zijn. Dit aangepaste systeem kan omgaan met de huidige complexiteit, mogelijke vertragingen in het ERP-systeem of de API van Waterdrinker en veel parallelle verzoeken afhandelen.

OPLOSSING

Eén infrastructuur, verschillende store fronts

De custom winkelengine die we hebben gebouwd maakt verbinding met de bestaande systemen van Waterdrinker en toont verschillende store fronts voor verschillende klanten. Elke storefront is geoptimaliseerd om de best mogelijke ervaring te bieden aan de Cash &Carry en Big Professional Buyer klantgroepen.

Grote zakelijke kopers kunnen bijvoorbeeld eenvoudig hun wekelijkse voorraad bijvullen om ervoor te zorgen dat hun winkel voldoende planten en bloemen op voorraad heeft. Cash & Carry-klanten kunnen inspiratie opdoen en op de hoogte blijven van de nieuwste trends in een speciale sectie.

Ontworpen voor maximale flexibiliteit

Bij het creëren van de front-end voor Waterdrinker, hielden we één uitdaging in het achterhoofd: alles wat we bouwden, moest flexibel genoeg zijn om de look en feel van de winkel eenvoudig te veranderen. We hebben een eenvoudig aan te passen white label-oplossing ontwikkeld waarmee Waterdrinker meerdere store fronts met verschillende visuele elementen en assortiment kan hebben.

RESULTATEN

Het platform is nu live. Klanten dienen hun inkooporders met gemak in en we werken aan het optimaliseren van de ervaring.

Sinds de eerste release in 2016 hebben we continu nieuwe functionaliteiten ontwikkeld in sprints, korte periodes van 2 weken. Vóór elke sprint bereiden we de gebruikersverhalen voor op basis van een backlog. Na elke sprint hebben alle belanghebbenden de mogelijkheid om de software te bekijken en de volgende stappen te bespreken.

Case informatie

Sping

Korte Geer 1-H

2611 CA Delft

088-7746400

info@sping.nl

Opdrachtgever

Waterdrinker Aalsmeer

Bekijk de andere case van Sping