Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Veiligheid toegankelijk voor iedereen

Het CCV
19 maart 2024
Overheid
Design, Portals, Website
Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) ondersteunt particulieren en bedrijven om Nederland veiliger te maken. Het is belangrijk dat de website altijd actueel is en voor iedereen toegankelijk is. Daar is op technisch vlak één en ander voor nodig. Bij ons ben je aan het juiste adres.

 

(Digi)toegankelijke website

Het CCV heeft veel content beschikbaar. Op de oude website was informatie niet altijd makkelijk te vinden. Bezoekers moesten vaak doorklikken om bij de juiste pagina uit te komen. Voor blinden en slechtzienden was de website onvoldoende toegankelijk. Het CCV had daarom voor de nieuwe website een belangrijke eis: iedereen moet hem makkelijk kunnen gebruiken. Het onderhouden en actueel houden van de vorige website kostte de webredactie bovendien veel tijd. Ook dat moest anders.

Ontwerp geoptimaliseerd voor makkelijk gebruik

We bedachten een compleet nieuwe navigatiestructuur, zodat websitebezoekers in maximaal 3 klikken op de juiste pagina belanden. Een overzichtelijk ontwerp helpt bezoekers daarbij. Speciaal voor slechtzienden maakten we teksten beter leesbaar door o.a. (kleur)contrasten en tekstgrootte te optimaliseren. Zij kunnen nu ook, net als blinde bezoekers, door de website navigeren met alleen een toetsenbord. Voor de webredactie legden we alle ontworpen elementen vast in een online design systeem. Zo kan de redactie snel nieuwe content toevoegen aan de website en voldoen ook nieuwe onderdelen automatisch aan de juiste eisen.

Snel een gekwalificeerd bedrijf vinden

Een speerpunt van de website zijn de keurmerken. Websitebezoekers moeten makkelijk en snel een bedrijf in de buurt kunnen vinden dat gekwalificeerd is om producten en diensten te leveren op het gebied van veiligheid. Deze gegevens moeten actueel blijven, zonder dat het de webredactie veel tijd kost. Met automatische synchronisatie van data uit de database en supersnelle filters op de website zetten we 2.500 bedrijven met een keurmerk letterlijk en figuurlijk op de kaart.

Gebruiksvriendelijke website voor bezoekers en redactie

De website is overzichtelijk en begeleidt bezoekers makkelijk en snel naar de juiste informatie. Content is beter leesbaar en toegankelijk voor een breder publiek. Bovendien kan de webredactie content op de website met minimale inspanningen actueel houden, aanpassen en uitbreiden dankzij een intuïtief content management systeem. Het CCV beschikt daarmee over een website voor de lange termijn.

Case informatie

Lemone

Schimminck 12c

5301 KR Zaltbommel

0418 745 669

hello@lemone.com

Opdrachtgever

Het CCV

Bekijk de andere case van Lemone