Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Taakgerichte inwonerscommunicatie door app-innovatie

Circulus
11 december 2023
Overig
Apps

Versterking van functionaliteiten in de Circulus App

10.000 gebruikers in 1 week! Realtime en 1oo% gebruiksvriendelijk

Circulus, verantwoordelijk voor afvalbeheer en openbare ruimten in negen Nederlandse gemeenten, begrijpt het belang van effectieve communicatie met de inwoners. Om deze reden maken ze gebruik van verschillende communicatiemiddelen, waaronder een website en een app. Helaas voldeed de app niet aan hun eisen voor goede communicatie. Circulus heeft daarom BOLD Digital ingeschakeld om nieuwe functionaliteiten aan de app toe te voegen, zodat deze effectiever kan worden gebruikt als informatief en communicatief medium.

App ontwikkeling door het impactvolle Flutter-framework

Na een grondige evaluatie van verschillende frameworks heeft BOLD Digital besloten om het krachtige Flutter-framework te gebruiken voor de ontwikkeling van de Circulus-app. BOLD Digital beschikt over uitgebreide expertise in dit door Google ontwikkelde framework.

Flutter biedt tal van voordelen, waaronder één codebase voor zowel Android als iOS, wat de ontwikkeling en onderhoud versnelt. Het framework maakt gebruik van de krachtige programmeertaal Dart, ondersteunt native elementen en is toekomstbestendig. Bovendien heeft Flutter een actieve community en regelmatige updates en verbeteringen.

De nieuwe functionaliteiten van Circulus waren al in gebruik op de website, wat de ontwikkeling van de app aanzienlijk heeft versneld. Bovendien maakt de app gebruik van dezelfde technologie. Eventuele backend-wijzigingen vereisen geen extra updates van de app, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

Circulus en inwoners ervaren verbeterde functionaliteiten

Circulus en inwoners van de negen gemeenten profiteren nu van een gebruiksvriendelijke app met op maat gemaakte functionaliteiten. De app-innovatie door BOLD Digital heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd:

Voordelen voor Inwoners:

  • 5x meer functionaliteiten
  • 90% Gebruiksvriendelijkheid
  • 100% Realtime Informatie

Voor Circulus

  • 90% minder handmatig werk
  • 100% effectievere communicatie
  • 100% locatie specifiek

Case informatie

BOLD Digital

Beekhuizenseweg 11

6881 AA Velp

info@wearebold.digital

Opdrachtgever

Circulus

Bekijk de andere case van BOLD Digital