Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Startselect Mobile App

Startselect
07 februari 2023
Retail
Apps, Ecommerce
Sinds de start in 2009, is Startselect uitgegroeid tot Europa’s grootste verkooppunt voor alles wat met game-credits en giftcards te maken heeft. Enkele jaren geleden hebben ze naast een webshop ook een app gelanceerd waar klanten vliegensvlug bestellingen kunnen plaatsen. 

De Startselect-app is ontwikkeld door Myler Media. We praten met Ramon Verhagen(CTO van Startselect) over het ontstaan en succes van de app.

 

Over Startselect

In de webshop van Startselect kunnen bezoekers mobiele en game-tegoeden, giftcards, abonnementen en digitale games kopen. Ze hoeven niet eerst naar een fysieke winkel, maar krijgen de producten meteen digitaal aangeleverd. Wel zo makkelijk! En omdat Startselect een officiële verkoper is en samenwerkt met alle grote merken, ben je als klant altijd verzekerd van een legitieme code.

 

Sinds 2018 heeft Startselect ook een app. De app maakt het proces nóg gemakkelijker voor gebruikers. Zij ontvangen de game- en giftcards namelijk direct op het scherm van hun smartphone of tablet en bestellen met één klik opnieuw. Zo kunnen gebruikers snel weer door met hun favoriete game!

Een app als logische volgende stap

De webshop van Startselect bedient elke dag weer vele klanten. En door de groeiende populariteit in (mobile) gaming, blijft dit aantal maar toenemen. Volgens Ramon was de investering in een app een logische volgende stap. “Als serieus e-commerce bedrijf kun je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder app. Het was een logische aanvulling.”

Maar het team van Startselect had natuurlijk wel bepaalde doelen voor ogen. “We wilden vooral onze acquisitiekosten omlaag brengen. Veel van onze klanten kwamen voor herhaalaankopen bijvoorbeeld alsnog via Google advertenties op onze website. Zonde! Een app was één van de manieren om onze klanten gemakkelijker en goedkoper nogmaals te bereiken.”

Maar ook voor klanten zou het gebruik van een app van meerwaarde zijn. “Als gamer wil je zo snel mogelijk weer verder met je spel. Vanaf het hoofdscherm van je smartphone ben je door de app in één klik in de shop. Al je gegevens en voorkeuren zijn bekend en binnen enkele seconden is je aankoop binnen, staat je code in beeld en kun je weer verder!”

Case informatie

Myler Media

Veemarktkade 8

5222AE 's-Hertogenbosch

info@mylermedia.nl

Opdrachtgever

Startselect