Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Lancering van de Renault Megane E-Tech electric.

Groupe Renault
03 november 2023
Mobiliteit
Campaigning, Online marketing
Renault noemt het een ‘pure sensatie’, de 100% elektrische Megane E-Tech electric. Een sterk staaltje techniek met een stijlvol uiterlijk. Aan de lancering van dit paradepaardje mocht dus wel wat tromgeroffel voorafgaan. Gelukkig weten we bij PowerKraut wel hoe we een great entrance mogelijk maken. En dus voorzagen we vijf grote Renault dealers van een strategische introductiecampagne waar je niet omheen kunt. Deze muisstille auto is alles behalve geruisloos geïntroduceerd.

 

Think Central, Act Local.

De landelijke introductie van de Renault Megane E-Tech electric stond voor begin 2022 op de agenda. Aan ons de taak om te zorgen voor een onderscheidende lokale doorvertaling en een functionele kanalenmix door de dealers. Deze strategisch samengestelde mix werd op overzichtelijke wijze in een tijdlijn gezet en opgedeeld in drie fases: pre-intro, introductie en post-intro. Zo is voor iedereen duidelijk wat wanneer geïmplementeerd gaat worden.

Verloop campagne.

Een kanalenmix wordt bij voorkeur zo opgesteld, dat de middelen een zo groot mogelijk gedeelte van de doelgroep bereiken. Daarbij moeten ze op zichzelf staand effect hebben, maar elkaar onderling ook aanvullen en versterken. De één komt namelijk maar met één uiting in aanraking, terwijl de ander er meerdere ziet. Over de inhoud en de timing wordt vooraf dus goed nagedacht. Bij deze specifieke introductie hebben we gekozen voor de volgende middelen:

E-mail.

Door middel van een aankondigingsmail werden de eerste beelden en USP’s gedeeld met de doelgroep. Sfeer/ beleving staan hierbij voorop, maar ook triggeren met relevante informatie over het model is van belang. Later volgt er een meer actiematige mail naar klanten en verzamelde prospects via de social- en video campagnes. Deze mail heeft als doel te activeren en bevat o.a. een uitnodiging om proefrit te komen maken, waarmee we direct de gegevens van geïnteresseerden kunnen verzamelen.

Social campagne.

Op Facebook en Instagram wordt gebruik gemaakt van een drietraps-campagne.
Fase 1: Verzamelen van een prospect list met naam en e-mailadres.
Fase 2: Algemene videocampagne voor zichtbaarheid bij een breed publiek.
Fase 3: Gerichte leadcampagne met gelokaliseerde visual aan mensen met hoge interactie en websitebezoekers met als doel het verzamelen van proefritaanvragen.

Google Display & Search.

Het Google Display Netwerk wordt gericht ingezet in 2 fasen. In de eerste fase draait een Display campagne gericht aan mensen die relevante zoekopdrachten doen en/of pagina’s bekijken over het nieuwe model. In de tweede fase bestaat uit targeting van remarketing doelgroep.

Ook de Google Search campagne wordt gefaseerd ingezet. In de eerste fase wordt de Megane E-Tech electric aangekondigd met zijn USP’s. De focus ligt in deze fase op het verzamelen van gegevens. In de tweede fase ligt de focus op het genereren van proefrit-,offerte- en (zakelijk) lease aanvragen. De derde fase dient voor het proces van optimalisatie en testen.

Optimalisatie.

Gedurende de campagne wordt tweewekelijks geoptimaliseerd. We analyseren overkoepelend data, trends en ontwikkelingen om op individueel niveau de aanbevelingen te testen. Op deze wijze is het mogelijk regionale invloeden te ondervangen, waardoor we op verschillende advertentieteksten kunnen uitkomen. Na afloop van de campagne worden landelijke en regionale data geanalyseerd, gerapporteerd en gezamenlijk gepresenteerd.

Case informatie

Powerkraut

Transportweg 3

7007 CL Doetinchem

0314 362 009

info@powerkraut.nl

Opdrachtgever

Groupe Renault

Bekijk de andere case van Powerkraut