Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Campagne “Met de Kindertelefoon kun je over ALLES praten”

Kindertelefoon
Non Profit
Campaigning, Design, Online marketing
Je hoort het overal: jongeren ervaren steeds meer stress. Hoe kunnen we deze jongeren helpen? Gelukkig is er -al 40 jaar (!)- de Kindertelefoon, waar jongeren anoniem hun verhaal kunnen doen. De boodschap van de Kindertelefoon aan jongeren: ‘Met de Kindertelefoon kun je over ALLES praten. Dus ook over stress’. Aan ons de taak om deze boodschap op de meest effectieve manier én op de juiste kanalen onder de aandacht te brengen!

Jongeren bereiken op de plekken waar ze zijn en met een boodschap die hen raakt

We willen jongeren bereiken op de plekken waar ze zich bevinden, met een boodschap die hen raakt. Als we de jongeren kunnen bereiken, wordt de stap wellicht kleiner voor de doelgroep om contact op te nemen met de Kindertelefoon wanneer zij stress ervaren. Daarom hebben we op de populairste social media kanalen onder jongeren; Instagram, TikTok en Snapchat, een social media campagne opgezet.

Boodschap voor iedereen herkenbaar

We hebben gekozen voor een campagne met 6 verschillende invalshoeken. Zo is er variatie in beeld (en krijgt de doelgroep niet steeds dezelfde campagne te zien) en vergroten we de kans dat verschillende jongeren aan gaan op de verschillende soorten onderwerpen die voorbij komen in het materiaal. De onderwerpen die we aanstippen in het advertentiemateriaal zijn:

 • Stress over cijfers op school
 • Stress over leren voor je toetsen
 • Stress over ruzie thuis
 • Stress rondom gamen
 • Stress over onzekerheid
 • Stress over mentale problemen

Valideren en leren

Een belangrijk onderdeel van deze campagne is de validatie bij de doelgroep. Met een jongerenpanel zijn er workshops gedaan om continu de onderwerpen, de boodschap en het design te ondervragen. Zo hebben we doelgroep betrokken, begrepen en daardoor goed kunnen bereiken met een boodschap die aanslaat.

Werken aan een sterke merkherkenning

Door niet te werken met één grote boodschap, maar juist veel verschillende content te creëren, hebben we veel verschillende jongeren herkenbare situaties kunnen bieden. Hierbij hebben we de stijlen van de verschillende social media kanalen omarmd en gecombineerd met de huisstijl van De Kindertelefoon om eigentijdse content te maken. Die eigentijdse content draagt bij aan de herkenbaar van De Kindertelefoon bij de doelgroep. En juist die herkenbaarheid creëren bij de doelgroep is voor De Kindertelefoon erg belangrijk.

Resultaten

De campagne sloeg erg goed aan bij de doelgroep. De thematiek zorgde voor veel herkenning. Het is wél de kunst om de juiste toon en vorm te vinden om hen te bereiken en te (blijven) boeien. Uit de cijfers blijkt dat dat is gelukt! In de categorie ‘Campaign’ is de campagne bekroond met een Gouden Dutch Interactive Award 2023 . Een hele mooie bekroning op ons werk waar we uiteraard supertrots op zijn.

Dit zijn de klinkende cijfers

 • 5.000.000 Views
 • 438.750 Jongeren bereikt op Instagram
 • 237.180 Jongeren bereikt op Snapchat
 • 113.930 Jongeren bereikt op TikTok
 • 72.000 Thruplays (1.44% heeft video’s met aandacht bekeken)
 • 14.000 Kliks onderweg naar een goed gesprek

Case informatie

Bekijk de andere case van Partout digital native agency