Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Coop boost UX met nieuw Design en Tech

Coop
20 december 2021
Retail
Design, Ecommerce, Website
– Coop.nl winnaar populairste website – December 2021

Lekker snel shoppen. Wie wil dat nou niet? Je hebt je boodschappenlijstje in je hand en je hebt één doel: zo snel mogelijk naar huis. Maar wat nou als het druk is en er staat een lange rij bij de kassa? Zo voelde de oude website van Coop aan. Langzaam, inefficiënt en onrustig. Een technische Intershop update én een geheel redesign van de website zorgt voor de ultieme UX: snel, relevant en rustig.

De digitale ambitie van Coop

Verbeteren van de User Experience en daarmee de conversie en retentie verhogen op Coop.nl
Coop staat voor dichtbij, lekker en betaalbaar. Coop gelooft in de kracht van samen, want: samen maak je ’t verschil. Naast driehonderd vestigingen in Nederland, heeft Coop ook een webshop die vanaf dag één voor een stijgende omzet zorgt. Met de vernieuwde webshop willen ze een nog betere User Experience bieden.

Van UX en MLP tot testen

De grootste prioriteit? Het optimaliseren van de gebruikerservaring (UX). Dat stond als een paal boven water. Door een design sprint konden we prioriteiten stellen en focussen op de dingen die er toe doen. Zo creëerden we een filosofie voor Coop.nl: open ontwerp, overzichtelijk, relevant en persoonlijk.

Deze uitgangspunten namen we mee bij onder andere de creatie van het Minimum Lovable Product (MLP). Dit is een werkwijze waarbij we extra aandacht besteden aan elementen binnen de totale User Experience. Dus niet alleen of een website technisch werkt, maar ook of de gebruiker er écht enthousiast van wordt. Zo zorgen we ervoor dat de klant, en de klant van de klant, verliefd wordt op het resultaat.

Een nieuw design maken op basis van data, wensen en behoeften is één ding. Maar deze dingen valideren is wat anders. Daarom hebben we het prototype uitvoerig laten testen door een testpanel bestaande uit echte Coop klanten. Alles voor de ultieme customer journey!

Winkelen met de snelste techniek: PWA

Coop.nl is gebouwd als een Progressive Web App (PWA). In andere woorden: het is fantastisch snel. De website gedraagt zich namelijk als een app, waardoor technische componenten telkens worden hergebruikt. Het grootste voordeel daarvan is dat na het eerste bezoek aan de website alles sneller laadt. Elk product of recept wat je tegenkomt, wordt in het geheugen opgeslagen. Hierdoor zit je niet telkens te wachten totdat alle componenten op de webshop zichtbaar zijn.

En om daar nog een schepje bovenop te doen: de winkelmand, je favorietenlijst én het bestelproces zijn altijd en overal beschikbaar. Ja: altijd en overal. Dus ook wanneer je wisselt van je tablet naar je mobiel. Door de headless server kun je meerdere apparaten synchroon laten samenwerken. Via de app voeg je appels toe, en later bestel je ze met je tablet. Zo simpel is dat.

Case informatie

Incentro

Tractieweg, 41h

3534AP Utrecht

+31 (0)30 227 07 52

info@incentro.com

Opdrachtgever

Coop

Bekijk de andere case van Incentro