Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Burgers regelen het via e-formulieren

Gemeente Amsterdam
06 maart 2023
Overheid
Digitale Transformatie
Gemeente Amsterdam wil in 2025 alle dienstverlening aan Amsterdammers ook digitaal aanbieden. ICATT ontwikkelt met een team deskundigen deze online formulieren. Burgers kunnen nu  sneller en makkelijker regelen wat ze nodig hebben, zonder wachttijd voor een loket of in de wacht te staan aan de telefoon.

Gemeente Amsterdam wil dat alle formulieren slim zijn en voldoen aan de webrichtlijnen (WCAG).  In slimme digitale formulieren wordt informatie uit de gemeentelijke basisadministratie automatisch ingevuld. Na het invullen en eventueel betalen gaat alle informatie vanzelf naar achterliggende systemen bij de gemeente. De burger wordt op de hoogte gehouden via e-mail, sms of WhatsApp.  Amsterdam vroeg ons om onze expertise en mankracht.

Wij vullen het e-formulierenteam aan met 4 ICATT-ers die parttime gedetacheerd zijn bij de gemeente. We analyseren de digitale processen, stemmen de inhoud af met deskundigen,  ontwerpen, bouwen en onderhouden de formulieren. Alle werkzaamheden worden gepland en uitgevoerd volgens de Scrum-methode. Zo worden resultaten snel zichtbaar en kunnen aanpassingen vlug worden doorgevoerd.

Onze aanpak werkt. Formulieren worden vlot ontwikkeld en vaak gebruikt. Een parkeervergunning aanvragen, inschrijven voor een zelfbouwkavel, ontheffing regelen voor het plaatsen van een bouwcontainer, het aanvragen van Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandige Ondernemers (TOZO), of een verhuizing doorgeven is een greep uit de ontwikkelde formulieren. Het verhuisformulier werd in 2017 per maand tweeduizend keer ingevuld en het TOZO 1 formulier in 5 maanden tijd veertigduizend keer!

Case informatie

ICATT

Nieuwezijds Voorburgwal 120 - 126

1012 SH Amsterdam

office@icatt.nl

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Bekijk de andere case van ICATT