Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

15 Apps voor wateronderzoek

Deltares
14 april 2023
Non Profit
Apps, Digitale Transformatie, Website

De uitdaging: hoe maken we resultaten van wetenschappelijke modellen op efficiënte manier toegankelijk voor professionals?

Deltares is Nederlands grootste en toonaangevende kennisinstituut op het gebied van water en ondergrond. Voor onderzoek en adviezen nationaal en
internationaal maakt Deltares gebruik van complexe modellen en grote datasets. Dit levert waardevolle informatie op voor overheden en het bedrijfsleven. Allemaal met een andere vraag: hoe groot is de kans op overstroming? Wat is het effect van toenemende groene daken in mijn stad?

Om deze vragen te beantwoorden ontwikkelt Deltares allerlei tools voor specifieke doelgroepen met informatie voor hun dagelijkse werkzaamheden. Het resultaat: een hoop losse applicaties, die telkens van A tot Z opnieuw worden ontwikkeld. Dat moet efficiënter kunnen. Hoe kunnen we op een snelle en consistente manier verschillende tools ontwikkelen?

De oplossing: een toolkit met een gedeelde aanpak en herbruikbare componenten

Wat delen deze uiteenlopende tools bij Deltares? Het zijn allemaal kaartapplicaties met knoppen en andere elementen voor interactie, gekoppeld aan webservices voor data- en simulatiemodellen. Samen met Deltares definieerden we daarvoor een vaste toolkit: Mapbox voor interactieve kaarten, Vue.js als framework om de applicaties te structureren, gekoppeld aan geoservers en een design system. Dit design system bestaat uit uitgangspunten over hoe de applicaties vorm te geven en een set van herbruikbare componenten voor gedeelde functionaliteiten en met dezelfde look & feel.

Case informatie

De Voorhoede

Koornmarkt 22

2611 EG Delft

post@voorhoede.nl

Opdrachtgever

Deltares

Bekijk de andere case van De Voorhoede