Wisseling van de wacht bij Dutch Digital Agencies

10 dec 2020

Dutch Digital Agencies (DDA), de branchevereniging van de beste digitale bureaus van Nederland, gaat een nieuwe fase in per 2021. Na 7 jaar heeft Annemieke Deering besloten de branchevereniging te verlaten, waardoor er een positie vacant is gekomen op het projectbureau. 

Marna van Hal is als bureaumanager samen met Stephanie Muller verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van de vereniging. Marna heeft de afgelopen vijf jaar als senior marketeer gewerkt bij DDA-leden Mirabeau en Hike One. 

Naast Annemieke, geeft Jan-Willem van Beek (founder Greenberry en Forty) na 4 jaar het stokje over aan Dana Scheper (General Manager Strangelove Group). 

“Jan Willem heeft zich de afgelopen jaren enorm ingezet op de portefeuille Talent en hiermee de banden met de landelijke CMD en HBO-I opleidingen versterkt en verder geprofessionaliseerd, zegt Ivo Roefs (voorzitter DDA). Wij zijn hem enorm dankbaar voor zijn bijdrage aan onze zichtbaarheid bij talent.”

Dana zal zich binnen het bestuur bezighouden met de portefeuille Finance. Daarnaast neemt zij de rol in het bestuur van Stichting Digitaal Burgerschap Nederland over. Deze stichting bekommert zich om goede digitale dienstverlening van de overheid naar de burger.


‘Met het vertrek van Annemieke nemen we afscheid van een zeer waardevolle collega, vervolgt Ivo Roefs. Annemieke is vele jaren hét gezicht geweest van de DDA. Een paar highlights van haar inspanningen: oprichting van het succesvolle industrie event Dutch Digital Day, de samenwerkingen met hogescholen en de overheid, en bovenal het verder professionaliseren van DDA. Haar enthousiasme en de verbinding binnen de industrie gaan we enorm missen.”

“Met een dubbel gevoel verlaat ik DDA, zegt Deering. Met enorm veel plezier heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor Dutch Digital Agencies en de digitale industrie. Hoe mooi is het dat twee toppers met enorm veel energie, ervaring en expertise in zowel onze industrie en als lid van DDA in de nieuwe samenstelling verder zullen bijdragen aan het succes van DDA?! Daarnaast ben ik enorm blij dat we eindelijk een vrouwelijk bestuurslid mogen verwelkomen.”

Het DDA bestuur bestaat vanaf nu uit uit Ivo Roefs (voorzitter en portefeuille Belangenbehartiging, Schuberg Philis), Jasper Verbunt (portefeuille Thought Leadership, Redkiwi), Zakaria Amlal (portefeuille Kennis & Inspiratie, Gracious), Dana Scheper (portefeuille Talent, Finance en Stichting Digitaal Burgerschap Nederland) Strangelove Group) en Alex Otten (portefeuilles Talent en Finance, We Are You). Marna van Hal en Stephanie Muller zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding.