Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Cases van de Verslimmers van de wereld om ons heen

Samen maken digitale bureaus de wereld om ons heen steeds een beetje slimmer. ‘Verslimmen’ gaat niet over bits en bites, maar over het faciliteren van mensen en hun behoeftes. Maar hoe doen ze dat? In deze serie met cases van Verslimmers laten bureaus die zijn aangesloten bij Dutch Digital Agencies, zien hoe verslimming in de praktijk eruitziet.

Case: Mibo videochatapp maakt van videobellen een interactieve ervaring

Een vrijdagmiddagborrel achter je laptop is voor de meeste mensen geen succes door de beperkingen, ongezelligheid en kilheid van Zoom, Skype, Meet en andere digitale vergadertools. Deze case laat zien hoe techbureau Q42 de wereldwijde concurrentie met Zoom aangaat door videobellen weer leuk te maken, met zelfs een escaperoom op het virtuele eiland.
Lees deze Verslimmers case van Q42.


Case: Digitaal spelbord helpt jeugdhulpverleners bij besluitvorming

Jaarlijks wonen zo’n 40.000 kinderen kortere of langere tijd niet thuis omdat de Kinderbescherming dat nodig acht. In deze case lees je hoe Greenberry samen met Garage2020 en de Gemeente Amsterdam door een slimme en menselijke ondersteuning gebaseerd op data en design, uithuisplaatsingen van kinderen proberen te voorkomen.

Digitaal spelbord helpt jeugdhulpverleners bij de besluitvorming

Lees ook de andere De Verslimmers cases:

‘De Verslimmers’ is een serie over de manier waarop Nederlandse digitale bureaus de wereld om ons heen steeds een beetje slimmer maken. Alle artikelen in de serie zijn ook verschenen op Emerce.


Podcast Slimme Koppen

Samen met BNR Nieuwsradio maakten we de podcast serie Slimme Kopen. Elke aflevering gaat presentator Diana Matroos op zoek naar innovatieve oplossingen voor deze belangrijke thema’s. Elke editie gaan een uitdager en twee pitchers met elkaar in gesprek. Ga naar de afleveringen.


Over DDA

Branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA) verenigt en vertegenwoordigt de beste digitale bureaus van Nederland. Samen maken we de wereld om ons heen steeds een beetje slimmer. Lees meer.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op.