Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Webanalist

Utrecht
40 uur
Gezocht: ervaren Webanalist die aan de slag wil met data-analyses, Server Side GTM en Google Analytics 4.

De essentie

 1. Wie: Een webanalist met minimaal 3 jaar ervaring (aan bureauzijde).
 2. Wat: Focus op analyse van platformen. Je kunt goed uit de voeten met de meeste tools van het Google Marketing Platform.
 3. Waar: Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. Je werkt samen met 3 online marketeers en nog zo’n 40 andere collega’s van Kaliber.
 4. Waarom: Omdat je nog betere analyses wil maken, het tof vindt om met grote datasets te werken, aan de slag wil met Server Side Tag Management en houdt van slimme oplossingen, leuke opdrachtgevers en een smakelijke lunch.

Wat je gaat doen als Webanalist

Open deur: als Webanalist ga je vooral analyseren. Logisch. Maar wat dan? Bij Kaliber hebben we een aantal grote platformen onder onze hoede. Alles wat daarop gebeurt, willen wij weten. En onze opdrachtgevers ook. Dus analyseren we verbanden tussen gebruikersdata (websitegedrag, AB-tests en online mediacampagnes) en vertalen we deze analyses naar heldere inzichten. Deze presenteer je aan opdrachtgevers, in combinatie met duidelijke adviezen en plannen om het allemaal nóg beter te maken.

De analist die wij zoeken, doet dit al een jaar of 3 á 4. Je weet dus hoe het moet, je wil je kennis delen en staat open voor feedback en ideeën van collega’s en opdrachtgevers. Binnen en buiten het team ben je de sparringpartner voor complexe vraagstukken rondom analyse en data. Ook technisch overleg met onze developers ga je niet uit de weg. Je bent altijd op zoek naar hoe het beter kan en volgt de ontwikkelingen in je vakgebied. Universal Analytics heb je uitgespeeld en je hebt Google Analytics 4 ook (zo goed als) eigen gemaakt. Werk je met Server Side Tag Management? Helemaal mooi als jij die kar kunt trekken!

Kaliber in het kort

Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. Samen met o.a. developers, designers, strategen en marketeers werken we vanuit ons clubhuis aan intensieve interactie. Dat doen we grote merken als bol.com, Rabobank, VodafoneZiggo, KLM en Jumbo. Maar ook voor Utrecht’s finest zoals het Spoorwegmuseum, Bieb Neude en het nijntje museum.

Ons werk is divers. We maken campagnes, bouwen platformen, creëren creatieve content en buigen ons over de data. Maar dat zijn slechts de middelen om het doel te bereiken: mensen iets laten voelen. Ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap, op de juiste manier gebracht. Zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.

Zo draag jij daar aan bij

Je komt te werken in het team van Charon, Justus en Paul. Stevige discussies en hard lachen gaat bij deze online marketeers hand in hand.  Als onze Webanalist zou jouw dag er zo uit kunnen zien:

 • Je maakt je implementatieplan voor de Server Side Tag Manager af voor een platform dat over een tijd live gaat. Alle requirements voor jouzelf en voor de development collega’s verzameld. Niets vergeten!
 • Vorige week is een andere website live gegaan en uiteraard direct met GA4 ipv UA. Je checkt even of de data zoals verwacht binnenkomt. Staan alle event parameters check?
 • ‘Misschien is het ook handig om de data direct door te zetten naar BigQuery?’ bedenk je je. Dit zou analyse in de toekomst makkelijker kunnen maken. Straks de start van een plan maken en de eerste stappen op een rij zetten.
 • Vervolgens belt er iemand van een van de bekende mediabureaus waar we mee samenwerken. Er gaat iets niet helemaal lekker in de setup van de Facebook Conversions API waardoor niet alle conversies door lijken te komen. Je trekt het direct even recht.
 • Eind van de dag maak je alvast een start met de AB-test die je eerder had voorgesteld aan de klant. Naar aanleiding van jouw eigen rapportage leek het je slim om 2 varianten van de landingspagina te testen om zo meer te weten te komen over het websitegedrag.

Dit vragen wij van jou

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie (aan bureauzijde).
 • Veel gevoel voor analyseren en kennis van technische mogelijkheden.
 • Kennis van het Google Marketing Platform, Google Analytics 4, Google Sheets, Google Tag Manager en Google Data Studio is een must.
 • Je kunt developers precies vertellen wat jij nodig hebt voor jouw analyses.
 • Het is een sterke pré als je ook ervaring hebt met BigQuery, Google Optimize, API’s, CSS, Javascript, HTML en SQL.
 • Je bent nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe inzichten.
 • Je neemt je werk serieus, maar jezelf niet al té.

Details

Plaatsingsdatum
02 mei 2022
Salaris range
-
Plaats
Utrecht
Dienstverband
Baan
Aantal uren
40 uur