UX Designer
160 uur
Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. In onze snel veranderende wereld maken we merken wegwijs. We doen dat niet door alleen een middel te maken, maar juist de beste oplossing te bieden. Wat wij maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We willen mensen iets laten voelen en ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap, op de juiste manier gebracht, zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.

UX Designer van Kaliber: dit ga je doen

Als ervaren UX Designer versterk jij ons team van designers, developers, marketeers, strategen en creatieven. Met jouw kennis van UX ben jij het geweten van de eindgebruiker in de oplossingen die we ontwikkelen. Jouw research, customer journeys en wireframes vormen de fundering voor een rijke gebruikerservaring waarin over alle details is nagedacht. In een project creëer je zo duidelijkheid voor designers, developers én voor externe stakeholders.

Je werkt aan campagnes en platformen voor opdrachtgevers als: bol.com, Rabobank, Friesland Campina, Jumbo en Alliander, maar ook aan de journey van de bezoekers van het Spoorwegmuseum, Bibliotheek Utrecht en Floriade Expo 2022.

In elke fase van onze projecten speelt UX Design een belangrijke rol. Van onderzoek doen naar doelgroepen en klantbehoefte tot gebruiksvriendelijke interfaces bedenken en customer journeys optimaliseren. Jouw slimme oplossingen voor uiteenlopende interactievraagstukken presenteer je aan stakeholders om ze vervolgens nog verder aan te scherpen. Bij al deze onderdelen komt jouw vindingrijkheid en ervaring met UX patterns, journey mapping, user testing, en wireframing goed van pas. Je bent creatief, maar pragmatisch wanneer nodig. Je hebt oog voor detail, zonder het grote plaatje uit het oog te verliezen.

Werkzaamheden van een UX-er bij Kaliber

  • Voor een nieuw project haal je de informatie op bij de stakeholders met input sessies, interviews en enquêtes. Deze informatie vertaal je naar een plan van aanpak.
  • Je maakt een informatiearchitectuur en zet low-fidelity wireframes op. Deze bespreek je zowel intern als met de opdrachtgever.
  • Je valideert je oplossingen bij stakeholders en eindgebruikers.
  • Samen met design en development bepaal je hoe je ideeën tot leven gebracht moeten worden. Zowel visueel als in micro-animatie en motion.
  • Voor bestaande accounts kijk je mee naar de prestaties van de platformen en campagnes en optimaliseer je op basis van een gedegen analyse in samenwerking met Online Marketing.

Dit krijg je daarvoor terug

Kaliber zit op een fantastische locatie in hartje Utrecht: de pas gerenoveerde broodjesfabriek ‘De Lubro’. Daar werk je samen met ~35 collega’s aan mooi projecten voor opdrachtgevers als Alliander, bol.com, Rabobank, FrieslandCampina, het Spoorwegmuseum en Jumbo. We bieden een marktconform salaris en natuurlijk pensioenopbouw. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen en élk jaar vrij op 5 mei.

We voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve Buddha, een skateramp en een slimme bierkoelkast. Veel daarvan knutselen we in elkaar tijdens hackathons die we voor onszelf organiseren. Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk en er is dus veel ruimte is om events, meet-ups en trainingen bij te wonen. En samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we ons eigen inspiratie-event: The Kick.

Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje.

Details

Plaatsingsdatum
12 nov 2021
Salaris range
-
Dienstverband
Baan
Aantal uren
160 uur