Technisch projectleider

Jij weet het beste uit een softwareteam te halen? Wij zoeken technische projectleiders met ervaring! 

 

Wat houdt een project leiden bij Q42 in?
Als projectleider bij Q42 ben je scrum master, budgetbeheerder en probleemoplosser. Maar vooral ben je strategisch gesprekspartner voor de klant. Vanaf de ontwikkeling van het concept tijdens het offertetraject tot de oplevering van het product, je stemt voortdurend af of het juiste wordt gemaakt. Daarbij weet je je goed te verplaatsten in de wereld van de klant.

 

Tegelijkertijd probeer je de lat zo hoog mogelijk te leggen door de klant en het team uit te dagen het beste te bouwen, technische vernieuwing aan te moedigen en meerwaarde voor de eindgebruiker te creëren.

 

Je hoeft als projectleider niet per se zelf te kunnen programmeren. Technisch inzicht en nieuwsgierigheid helpen wel. Onze huidige projectleiders hebben dan ook een zeer diverse achtergrond: drie ervan waren eerder zelf developer, drie andere hebben een designachtergrond en twee projectleiders waren eerder productmanagers.

 

Pas je bij Q42?
Hou je van samen mooie dingen bouwen?

 

En van de kar trekken, ook als het even tegenzit?

 

Is ondersteunen en ontzorgen je op het lijf geschreven? 

 

Snap je wat de klant nodig heeft en wat het team aan het doen is?

 

Maak je je druk om de eindgebruiker, de teamleden én de opdrachtgever? 

 

Dan ben jij de projectleider die we zoeken!

 

Maar past Q42 wel bij jou?
Kom eens kletsen in Den Haag of Amsterdam, dan komen we daar vanzelf achter! Wij kunnen je in elk geval alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.

Wij bieden een omgeving die wij graag een happy place for nerds noemen. Niet dat we continu over Star Trek praten en elke week LAN-party's houden. Het betekent dat we een fijne, platte organisatie proberen te zijn voor softwaredevelopers die meer willen doen dan bouwen wat er gevraagd wordt. Voor mensen die verschil willen maken met hun werk.

 

We houden van techniek. Van elegante code. We verdiepen ons graag in verschillende technologieën, zoals Vue.js, React Native, Node.js, C#, Swift, Kotlin, noem maar op. In onze tweewekelijks vrijgeplande middag aka Passietijd leren we het liefst iets nieuws en proberen we dat meteen uit. Maar soms bouwen we ook gewoon even iets geinigs binnen onze comfortzone. Of iets waarvan we vinden dat we dat écht nodig hebben. Zoals een connected glijbaan en connected toiletten. 

We bieden allerlei mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Ten eerste de Q'ers. We leren veel van elkaar. Tijdens Bedenktijdjes waarin we onderling ons werk laten zien of iets nieuws vertellen aan elkaar. Door te schrijven voor ons Engineering Blog. Maar ook via trainingen die we zowel extern opzoeken als intern organiseren onder de noemer ‘Q University’. Ook hosten we meetups rond verschillende onderwerpen en bezoeken we graag leerzame conferenties, zoals Google I/O en Apples WWDC.

We houden niet zo van kaders. Veel Q'ers hebben daarom ook gewoon 'Q'er' op hun LinkedIn-profiel staan. We hebben het liever over wát we doen. In welk vakje dat valt, is niet zo relevant en beperkt vaak alleen maar onnodig. Sommige van onze projectleiders programmeren er graag bij. Sommige front-enders pakken er gerust een stukje back-end bij. Of mobile. Laatst is zelfs één van onze .NET-developers de financiën erbij gaan doen. Omdat hij dat leuk vond. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.

De opdrachten die wij doen, zijn voor ons meer dan zomaar projectjes. Ons werk is productontwikkeling en wij strijden ervoor de gebruikers te verbazen en het allerbeste product neer te zetten. Dat doen wij onder andere met het Rijksmuseum, de Nederlandse Loterij, Volkskrant, de NTR, Radio 538, KLM, PostNL, Philips Hue, gemeente Amsterdam, Primephonic en andere mooie klanten en partners. 

Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa. Zo zijn in de loop der jaren het educatieplatform LessonUp, de ultra-res storytellingtool Micrio en onze gamestudio TurtleBlaze ontstaan. En met onze non-profit start-up Hack The Planet proberen we de wereld een klein beetje beter te maken door de pragmatische inzet van technologie bij het oplossen van humanitaire problemen.

Een belangrijk onderdeel van een happy place is natuurlijk een fijne werkplek. We zijn erg blij met onze stekkies in Den Haag op de Binckhorst en in Amsterdam aan het IJ. We kunnen er fijn in the zone komen én heel goed feesten met elkaar. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen. Naast het jaarlijkse epische Q-uitje en onze hackathon w00tcamp worden er ook regelmatig onderling toffe dingen georganiseerd, zoals wintersporten, pubquizzes, bordspelavonden, motoruitjes, whiskyproeverijen, noem maar op.

 

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat doen we het liefst face to face. Dus zie jij voldoende overlap? Klik op "Bekijk deze vacature", struin wat door de beelden van onze happy place en van onze happy nerds, lees onze arbeidsvoorwaarden, en – als je nog steeds een match ziet – geef je aan dat je wilt komen kletsen door een paar vragen te beantwoorden!

 

Details

Plaatsingsdatum
26 aug 2020
Dienstverband
Baan