Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Techlead

Amsterdam
32-40 uur

A happy place for nerds

Ben jij een techlead met passie voor business uitdagingen, die aan internationale topproducten wil werken met een waanzinnig goed team?

Bij Q42 draait alles om technisch vakmanschap. We houden enorm van mooie digitale producten bouwen. Niets is leuker dan het leven van mensen slimmer, beter en leuker te maken door de allerbeste gebruikservaring te realiseren.

Complexe uitdagingen
Om daar écht succesvol in te zijn, is het cruciaal dat we heel goed begrijpen wat er speelt bij onze klanten. Zo kunnen we samen passende technische en product-strategische plannen bedenken, en vooral: het juiste maken. Dit is in ieder project belangrijk, maar die uitdaging is veel complexer bij grote klanten als PostNL, Rijksmuseum, HEMA en Philips Hue.

Schakel tussen businessstrategie en productontwikkeling
In jouw rol als techlead ga je deze uitdaging aan. Jij bent de schakel tussen de klant en Q42. Je begrijpt zowel de business van de opdrachtgever als de specifieke technische uitdagingen die daarbij horen. Daarbij verbind je de grote lijnen van een organisatie inhoudelijk met de technische uitvoer door onze developmentteams. Je helpt dus de hele tijd de businessstrategie naar productniveau te vertalen en vice versa. Voorbeeld: je vertaalt de langetermijnstrategie van HEMA door naar een techniek- en productarchitectuur voor de komende jaren en zorgt daarbij dat alle betrokkenen hun verantwoordelijkheid nemen.

Effectieve communicatie tussen verschillende niveaus
Vanuit je technische expertise zorg je continu voor warm contact met de belangrijkste stakeholders, zoals de head of digital, chief platform officer of de CTO. Je helpt hen ten eerste om hun visie aan te scherpen door die om te zetten naar pragmatische plannen en concrete voorstellen. Ten tweede weet je heel goed door te vragen om de uitdagingen scherper te krijgen die spelen in een complexe omgeving met meerdere teams. En ten derde bespreek je wat onze devteams aan het doen zijn en wat voor impact dat heeft op de businessstrategie. Je meerwaarde ligt dus in effectieve communicatie met verschillende mensen en teams, wat voorkomt dat er in de doorvertaling tussen niveaus begrip, kennis en motivatie verloren gaan.

Kansen spotten en dingen in gang zetten
Resultaat is dat je kansen spot en dingen in gang zet op basis van je inhoudelijke overtuigingskracht. Je weet feilloos welke architectuur en digitale competenties een bedrijf concurrentievoordeel opleveren. Je geeft een organisatie richting, bijvoorbeeld op het gebied van de experience van een product, door te prioriteren wat teams moeten doen om tot een optimale invulling van de plannen te komen. Daardoor ontstaat er voor onze engineers meer speelruimte om zelf verantwoordelijkheid te nemen bij de uitvoering.

Samenwerken met fantastische specialisten
Je doet dit werk dus niet alleen. In ieder Q42-productteam zitten fantastische specialisten die dolgraag met je sparren over een passende architectuur. Vanuit jouw expertise breng je echter naast het perspectief van de techniek ook dat van de business mee. Zo weet je samen het wenselijke (de business) met het mogelijke (de techniek) te combineren. En vooral: het werk voor de Q’ers nóg toffer te maken. Bijvoorbeeld door te zorgen dat zij meer autonomie krijgen of door te helpen hun plannen op de roadmap te zetten.

Autonomie
Je zit dus dicht tegen een developmentteam aan. Maar je hebt een autonome rol: je hebt de vrijheid om zelf dingen voor elkaar te krijgen. Of het nu is bij een klant of met één van onze zusterbedrijven in Zweden. Je bent steeds pro-actief bezig om kansen te identificeren en creëren.

Details

Plaatsingsdatum
02 jan 2024
Salaris range
2500 - 6500
Plaats
Amsterdam
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32-40 uur