Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Stageopdracht: onderzoek Intensieve Interactie

Utrecht
32-40 uur

Noem ons een digitaal bureau, een reclamebureau, een design en innovatiebureau of een technologisch bureau. Want eigenlijk zijn we het allemaal. Wat we maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We combineren strategie, creativiteit en technologie om de meest uiteenlopende vraagstukken te beantwoorden. Want wij zijn er niet om alleen een middel te maken, maar een passende oplossing te bieden.We willen mensen iets laten voelen, ze aanzetten tot actie. Dat kan alleen als je de boodschap op de juiste manier brengt en mensen raakt in het hoofd, maar vooral in het hart. Het resultaat is intensieve interactie dat mensen en merken een beetje verliefd op elkaar laat worden. Tommy blijft ontdekken. Wat ons drijft, is de behoefte om de wereld te begrijpen. Dat noemen we ontdekkingsdrift. Niet alleen de behoefte om kennis te hebben van ontwikkelingen, maar ook om te begrijpen hoe die toe te passen. Daar staat onze Tommy voor. Op zijn tenen reikt hij naar iets waar hij nét niet bij kan - want het onbekende heeft een magische aantrekkingskracht. Ons werk is erkend met nominaties en prijzen bij SpinAwards, Dutch Interactive Awards, SJP, Grand Prix Content Marketing, Eurobest, Lovie Awards, Epica, Pixel Awards, ADCN en Werf&. nnWe werken voor opdrachtgevers als: KLM, Rodenbach, Bavaria, VodafoneZiggo, Jumbo, bol.com, Lightyear, ICM, NN Group, Rabobank, Adyen, Mollie, Movir, Alliander, Spoorwegmuseum, Nijntje Museum, Centraal Museum, SAN Accent, FrieslandCampina, Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en het Nederlands Veteraneninstituut.

In het kort

 1. Wie: We zoeken een stageduo. Bijvoorbeeld studenten CMD die het leuk vinden om verschillende dingen te doen (ux, design, development).
 2. Wat: Onderzoek naar intensieve interactie.
 3. Waar: Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. Met ~50 mensen werken we in ons Utrechtse clubhuis, met uitzicht op de molen, de Vecht en ons stadsie.
 4. Waarom: Omdat je het leuk vindt om  aan de slag te gaan met research, analyse, design en prototyping. (En je kan sfeer proeven bij een creatief bureau!)

Dit ga je doen

Als stageduo gaan jullie onderzoek doen naar intensieve interactie. Non-verbale digitale communicatie. Denk aan de elementen die een website of ander digitaal werk levend maken. Onderdelen die je op weg helpen, je iets laten voelen, laten begrijpen of je verleiden. Alle nullen en enen die emoties aan zetten.

Als opdrachtgevers bij Kaliber komen met een vraag, is dat vaak omdat ze iets willen bereiken bij hun doelgroep. In onze oplossingen staat intensieve interactie vaak centraal: we bedenken en maken werk dat ‘iets’ bij mensen activeert. Op die manier creëren we een verbintenis tussen het merk en de doelgroep.

Het onderzoek

Intensieve interactie werkt. En jullie gaan aantonen hoe, zodat wij onze opdrachtgevers de waarde van intensieve interactie kunnen laten zien. Jullie duiken in bestaande onderzoeken, in kwantitatieve data en doen nieuw onderzoek door prototyping en testen. De volgende stelling staat daarbij centraal:

“Intensieve interactie zorgt voor waarde voor onze opdrachtgevers en de gebruikers van de middelen die we ontwikkelen.”

Voor deze stageopdracht zijn we op zoek naar een duo dat bij voorkeur al eerder samen heeft gewerkt. Jullie vinden veel verschillende dingen leuk om te doen (ux, design, development). Het is helemaal mooi als je ervaring met het werken met prototyping tools.

 

Dit vragen wij van jou

Aan het einde van de stageperiode zijn de volgende deliverables gerealiseerd:

 • prototypes om het effect van Intensieve interactie te bewijzen
 • outlines voor de werkwijze
 • rapport Intensieve Interactie
 • slides voor in bureaupresentaties met het verhaal over Intensieve interactie

Dit krijg je daarvoor terug

Allereerst: als stagiair bij Kaliber, krijg je naast een boel werkervaring, ook een stagevergoeding van € 350,- per maand bij een volledige werkweek.

Kaliber zit op een fantastische locatie in hartje Utrecht: de pas gerenoveerde broodjesfabriek ‘De Lubro’. Daar werk je samen met ~50 collega’s aan mooi projecten voor opdrachtgevers als Alliander, bol.com, Rabobank, FrieslandCampina, het Spoorwegmuseum en Jumbo.

We voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve buddha, een skateramp en een slimme bierkoelkast. Veel daarvan knutselen we in elkaar tijdens hackathons die we voor onszelf organiseren. Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk waardoor er veel ruimte is om events, meet-ups en trainingen bij te wonen. En samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we ons eigen inspiratie-event: The Kick.

Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje.

Dit is Kaliber

Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. In onze snel veranderende wereld maken we merken wegwijs. We doen dat niet door alleen een middel te maken, maar juist de beste oplossing te bieden. Wat wij maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We willen mensen iets laten voelen en ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap op de juiste manier gebracht, zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.

Het logo van Kaliber? Dat is Tommy. Iedereen van Kaliber heeft een Tommy in zich. Hij is gretig naar het onbekende en staat op zijn tenen om erbij te komen. Deze drang om de wereld te ontdekken bindt ons. En als jij dit ook hebt, dan pas jij bij ons!

Werk van Kaliber

Voor ons is waarde creëren voor de opdrachtgevers het allerbelangrijkst. Alles draait om het oplossen van de vraagstukken die ze bij ons neerleggen. . Af en toe winnen we een award met de oplossingen die we bedenken, maar dat vinden we niet het belangrijkste. Het is het werk zelf dat telt. Werk dat…

Naast de campagnes en platforms die we bedenken en creëren, zoeken we ook de grenzen op met projecten die niet altijd binnen de kaders van het verwachte afspelen:

 • Een WC waarmee we hard gaan op TikTok…
 • De bitterbel waarmee je met één druk op de knop bitterballen bestelt…
 • Een vis die z’n mond niet kan houden…
 • Een breinkraker voor een museum…
 • Gamification voor gedetineerden
 • Een koelkast die alarm slaat als er niet genoeg bier koud staat…

De procedure

Lijkt je dit wat? Reageer dan met een korte motivatie, een cv en jouw (niet-perfecte) portfolio. Als we enthousiast zijn, dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin vertellen wij alles over Kaliber en krijgen je de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Zijn wij en jij nog steeds enthousiast dan gaan we samen met jou een mooi plan maken!

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Maris Jacobs.

Details

Plaatsingsdatum
06 dec 2022
Salaris range
-
Plaats
Utrecht
Dienstverband
Stage
Aantal uren
32-40 uur