Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Social media strateeg (senior)

Helmond
32-40 uur
Lijkt het jou tof om bedrijfsstrategieën te vertalen naar renderende social mediastrategieën? Wil je dagelijks werken voor verschillende klanten, zoals Kinderpostzegels, Provincie Noord-Brabant, JOZO, maar ook culturele klanten? Afdeling Online is dé plek waar jij jouw creatieve ei kwijt kan als social media strateeg.


Ter vervanging van een collega zijn wij op zoek naar een enthousiaste senior social media strateeg. Iemand met een secure blik, visie op het vak en denkvermogen over hoe dingen verbeterd kunnen worden. Jij spot kansen voor verbetering en enthousiasmeert met een goed verhaal collega’s voor jouw ideeën. Want jij bent immers degene die álles weet over social media. We hangen aan je lippen!

Social media pro

In de functie heb je twee belangrijke taken: de eerste is het bedenken van de marketing- en communicatiestrategie van onze klanten. Jij hebt strategische sessies met klanten en schrijft een fantastisch plan. De tweede taak? Zorgen dat deze strategie goed uitgevoerd wordt. Jouw collega’s gaan vervolgens aan de slag met jouw plannen en kalender en jij houdt een scherp oog op de kwaliteit. 

Taken die op jouw agenda staan:

 • Strategische sessies leiden met klanten: je gaat terug naar de kern van hun bestaan en ontfutselt welke doelgroepen voor hen belangrijk zijn.
 • Uitwerken van het strategisch fundament dat de basis vormt voor een concreet online marketing plan. Je werkt ook de kanalenstrategie uit voor jouw discipline: de socials. Samen met jouw SEA- en SEO-collega’s komt je tot een tof resultaat dat je presenteert aan de klant. 
 • Je bent een direct aanspreekpunt voor grote klanten uit diverse sectoren. Jij brengt alle informatie bij elkaar uit het team en weet het project vloeiend te laten verlopen aan beide kanten. 
 • Contentkalenders opstellen en presenteren.
 • Creatieve communicatieconcepten uitdenken voor de klant waarmee ze online echt gaan scoren. 
 • Verzorgen workshops: 1 op 1, maar ook voor groepen tot zo’n acht personen. 
 • Collega’s met jou mee laten groeien naar een hoger niveau. 
 • Je schakelt veel met de teamlead van het team Online Communicatie (Ilse) en organiseert samen op tweemaandelijkse basis gezellige en productieve teamlunches. Zo houden we de teamspirit erin en kijken we samen waar de groei zit. 
 • Adverteren op social kanalen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok en alles wat nog uitgevonden moet worden;). Dit doe je voor onze A-klanten. 

Wat bieden wij?

 • Een contract van 32 tot 40 uur per week voor de duur van een jaar, met de intentie tot een lange fijne samenwerking.
 • 30 collega’s en een toffe werklocatie in ’t Patronaat in Helmond, maar ook de optie om thuis te werken.
 • Een salaris tussen de € 3.500-4.100 per maand, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Gezellige, creatieve en inspirerende werksfeer waarbinnen veel ruimte is voor eigen initiatief.
 • Je komt te werken in Team Online Communicatie, bestaande uit 11 collega’s, waarbij jij ook verantwoordelijk bent voor het spotten van nieuwe trends en kennis en dit ook overdraagt aan de minder ervaren collega’s.
 • Veel verschillende mogelijkheden tot leren: eigen opleidingsbudget, lunches met presentaties over nieuwe trends, zelfstandig werken aan je eigen examens, noem maar op! 
 • We vinden het als jong bedrijf belangrijk om talent de kans te geven om te groeien. Daarom hebben we een open cultuur waarin collega’s graag met je meedenken en je graag helpen om je competenties verder te ontwikkelen.
 • Iedere zes weken een coachingssessie met je directe leidinggevende (Ilse). 
 • Gezellige gezamenlijke lunch bij ons op kantoor (wij trakteren!) en altijd (gezonde) snacks aanwezig.
 • Een dynamische werkplek waar geen overwerkcultuur heerst. Daarmee bedoelen we: we werken niet wekelijks over en we staan klaar voor onze collega’s om de werkzaamheden allemaal op tijd afgerond te krijgen. Er zijn momenten dat het wat harder aanpoten is. En dan is het nodig om even bij te werken. 
 • En zelfs: een gepersonaliseerde muismat.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

Je komt aan bij het prachtige Patronaat, waar ons kantoor op de eerste verdieping is en waar de gezellige inrichting en onze huisstijl van de muren afspat. Hier voelt iedereen zich meteen welkom.

Eenmaal achter je bureau begin je met het checken van je mail. Zijn er nog belangrijke adviesvragen binnengekomen van de A-klanten waarvoor jij het aanspreekpunt bent? Direct ga je aan de slag, want de klant vertrouwt erop dat jij met het verlossende antwoord komt. Je overlegt met je collega’s van het online marketing team om te kijken hoe de kanalen elkaar verder kunnen versterken. Samen duik je in de cijfers en deel je de learnings die je in de laatste Facebook-nieuwsbrief hebt gelezen. Jullie zijn eruit. Je plant een videogesprek of fysiek gesprek in met de klant om hen te overtuigen van de nieuwe aanpak.  

Tijdens de lunch smeer je een verse boterham en praat je met collega’s bij over hot topics. Van de nieuwste Netflix aanraders tot beleggingstips (lees: wat doe je op je broodje): het komt allemaal voorbij. 

In de middag zit je nog even met de teamlead samen om de teammeeting van deze week voor te bereiden. Onderweg van de vergaderruimte naar je bureau vraagt je collega nog even of je de workshoppresentatie wilt checken die hij of zij zojuist heeft afgerond. Volgende week geef jij een workshop over hetzelfde onderwerp, dus je vindt het fijn om alvast op één lijn te zitten. En dan is het tijd om richting de klant te vertrekken. De rest van de middag organiseer je een strategische sessie bij hen op kantoor om de basis te kunnen leggen voor een online marketingplan.

En dan zit je werkdag er alweer op. Tijd om naar huis te gaan. Bijna jammer

Wat breng je mee?

 • Een goede dosis werkervaring, bureau ervaring is helemaal fantastisch, we schatten in dat je zo’n 4 jaar werkervaring nodig hebt om deze functie te kunnen doen. Heb je wat minder ervaring of klinkt deze vacature te zwaar? Kijk dan naar onze medior functie.
 • Aan leerervaring uit de praktijk hechten wij veel waarde. Het is mooi als je een een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van (online) marketing, communicatie of een soortgelijke relevante opleiding op zak hebt. 
 • Een creatief brein. De USP’s van een klant gaan in jouw gedachten een eigen leven leiden en dat uit zich uiteindelijk in een tof creatief communicatieconcept waar de klant zich volledig in kan herkennen. 
 • Analytisch inzicht: je kunt alle abstracte cijfers uit Analytics of het Facebook-dashboard vertalen naar concrete conclusies en adviezen. 
 • Het zou mooi zijn als je bekend bent diverse marketingmodellen (golden circle, customer journey, persona’s, archetypemodel, value proposition canvas etc.) en deze goed kan toepassen in interactieve sessies met klanten. We leren het je ook graag. 
 • Geen angst om voor grote groepen te staan.
 • Je bent een echte teamplayer en vindt het leuk om jouw kennis (intern maar ook extern) te delen. 
 • Kennis over contentmarketing, social Marketing, Google Analytics en e-mailmarketing is belangrijk. SEO is mooi meegenomen, maar dat leren we jou graag.
 • Je bent bekend met diverse sociale media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Zowel het organisch plaatsen van berichten als adverteren. Ervaring met Mailchimp (of een ander mailingsysteem) is een pré.
 • Je hebt ervaring met programma’s zoals Photoshop (of Affinity, Figma, Première of Illustrator). 
 • Taal is zeg maar echt jouw ding. Je schrijft foutloos Nederlands, het is fijn als je ook goed Engels kan.

Details

Plaatsingsdatum
03 jun 2022
Salaris range
3500 - 4100
Plaats
Helmond
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32-40 uur