Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Senior UX/UI designer

Utrecht
32-40 uur

Digitaliseren voor iedereen mogelijk en vooral ook makkelijk maken - PAQT bewijst dat het kan. Transparant, begrijpelijk en vooral: samen. Ga nu naar PAQT.com om als specialist onze teams te versterken.

Toe aan een nieuwe UX/UI uitdaging binnen een snelgroeiend softwarebedrijf?

Wil jij onderdeel uitmaken van een innovatief team dat steeds weer met vernieuwende oplossingen komt voor complexe problemen? En wil jij daarin de klantwensen en gebruikerswensen vertalen naar design en zo een bijdrage leveren om het leven van duizenden gebruikers dagelijks beter te maken? En dat onder andere voor applicaties van snelgroeiende startups en scale-ups? Kom dan ook werken bij PAQT.com in Utrecht!

Wie is PAQT?

PAQT maakt als Utrechts softwarebedrijf de digitale transformatie voor iedereen mogelijk en makkelijk. Dat doen we door het in lijn brengen van mensen, processen en technologie. We doorgronden de uitdagingen en ambities van de business en voorzien in alle specialisten, tools en certificeringen die nodig zijn voor succes.

Op het PAQT.com platform werken jij en je team direct, intensief en zelfstandig samen met de opdrachtgever. Zo blijven we elkaar goed begrijpen. En omdat iedereen continu over dezelfde informatie beschikt, is die samenwerking volkomen transparant, eenduidig en begrijpelijk.

Er werken bij ons 45 specialisten in zes teams aan slimme, relevante en bedrijfskritische softwareoplossingen. Met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. In een prettige en veilige omgeving. En met alle ruimte om de beste versie van zichzelf te zijn.

 

Wat ga je doen als UX/UI designer bij PAQT?

We zijn op zoek naar een ervaren UX/UI designer om ons innovatieteam te versterken. Als UX/UI Designer ben je bezig met het in kaart brengen van de klant- en gebruikerswensen door middel van onderzoek, dit doe je samen met je collega bedrijfskundigen en scrumteam leden. Jij bent daarbij de eindverantwoordelijke voor het leveren van een gebruiksvriendelijk productontwerp waar de gebruikers blij van worden.

Je ontwerpt SaaS-producten en B2B -software met behulp van verschillende methoden en de nieuwste technologie. Zo ontwerp je en maak je prototypes van nieuwe oplossingen, evenals grafische elementen van gebruikersinterfaces, zoals menu’s, tabbladen, formulieren en widgets.

Tijdens de ontwikkeling van het product ben je betrokken vanaf het begin tot en met de release van de applicatie alsmede de doorontwikkeling ervan. Je werkt gedurende het project nauw samen met zowel de klant, je collega bedrijfskundigen als de zes interne ontwikkelteams van PAQT. Daarbij krijg je alle vrijheid om binnen PAQT onze werkwijze (RISE) op het vlak van UX/UI design te verbeteren en op termijn je eigen design collega’s aan te nemen.

En dit is nog niet alles! We hebben binnen PAQT.com ons eigen open source Design System, Graphite, ontwikkeld. Het stelt ons in staat om UI/UX-kwaliteit te leveren op het niveau van de grote spelers. Dit design system gaan we uitbouwen met meer componenten en breder in de markt uitzetten. Hierin heb jij samen met onze Front-enders de verantwoordelijkheid om het design system door te ontwikkelen vanuit visueel perspectief. Net als de branding van ons merk PAQT trouwens, want ook deze gaan we breder in de markt zetten. Denk aan een eigen kledinglijn, toffe PAQT events en allerlei campagnes.

In het kort:

 • Strategisch meedenken met opdrachtgevers hoe complexe uitdagingen volgens jou het beste opgelost kunnen worden;
 • Dé vertegenwoordiger van de gebruiker in de ontwikkeling van applicaties;
 • Doorlopend bezig met het doen van onderzoek om verbeteringen aan te brengen op de oplossingen die we creëren;
 • Toetsing van prototypes bij teamleden en de diverse stakeholders;
 • Jij neemt verantwoordelijkheid voor deze (digitale) journeys en draagt proactief verbetering aan;
 • Je werkt dagelijks met de zes ontwikkelteams van PAQT die openstaan voor inhoudelijke discussies, je van (technische) input kunnen voorzien en graag met je samenwerken.

 

Wat wij zoeken in jou

Naast een creatief brein en een sterke eigen mening, wil je ook PAQT.com op design vlak naar een hoger niveau tillen. Je helpt zowel de huidige externe designers mee aansturen als het aannemen van eigen designers. Je bent gewend om zowel met technische mensen, bedrijfskundige collega’s als met opdrachtgevers te werken.

In het kort:

 • Een afgeronde relevante WO opleiding;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met interactie/UX ontwerpen;
 • Je hebt passie voor je vak;
 • Je kan goed samenwerken binnen en buiten je team;
 • Je bent communicatief sterk en weet daarbij je verhaal goed over te brengen;
 • Je weet goed in te spelen op de klantwensen en hoe je waarde toevoegt voor de klant.

Wat krijg je van ons

 • Een fulltime baan (minimum 32 uur) met ruimte om jezelf te ontwikkelen middels een Persoonlijk Ontwikkel Plan
 • Een belangrijke rol waarmee je echt een verschil maakt en waar je in kunt groeien
 • Goed salaris, 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur) en 8% vakantiegeld
 • Pensioen
 • Laptop van de zaak
 • Een reiskostenvergoeding
 • De mogelijkheid om hybride te werken, zowel thuis als op kantoor
 • Een thuiswerkvergoeding en budget voor het inrichten van je thuiswerkplek
 • Een fijn kantoor om te werken, gezellige collega’s en leuke bedrijfsuitjes.

Interesse?

We hebben een gezellig kantoor waar altijd verse bonenkoffie met een stroopwafel klaarstaat, dagelijks zorgen we voor een goede lunch en regelmatig drinken we samen een biertje.

Het kantoor is erg goed bereikbaar met de fiets vanuit het centrum van Utrecht of openbaar vervoer vanaf CS, beide in 10 minuten. Met de auto 3 minuten vanaf de A12.

Geïnteresseerd? Dan ontvangen we naast je CV ook graag een inkijk in je portfolio en vragen je deze, of een link, dan ook mee te sturen met je sollicitatie

Details

Plaatsingsdatum
28 apr 2022
Salaris range
-
Plaats
Utrecht
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32-40 uur