Senior Backend Javascript / node.js developer
Utrecht
40 uur

Als node.js developer bij Lab Digital krijg je de kans om (serverless) microservices en API’s te bouwen voor interessante en uitdagende projecten. Dit betekent meer dan enkel de logica bouwen. Samen met je team maak je besluiten over de architectuur, deploy je de benodigde infrastructure en bediscussieer en deel je je kennis over best practices.

Full-time · Utrecht, The Netherlands
Over jou

We zijn op zoek naar een node.js (of binnenkort mogelijk deno!) developer die weet hoe hij of zij hoge kwaliteit, betrouwbare en onderhoudbare software schrijft. Dit betekent dat je bekend bent met het JavaScript landschap, dat je de technische vaardigheid hebt die nodig is om goed presterende producten te bouwen en dat je weet hoe je de vele beschikbare JS tools zo efficient mogelijk toepast.

In onze ervaring zijn de beste Senior Developers in staat om lessen van hun vorige projecten op nieuwe projecten toe te passen. Ze weten wanneer algoritme toe te passen, kunnen data modellen bedenken die bij de requirements passen, terwijl ze ook de ruimte laten voor toekomstige groei. Ze werken goed samen in een team, maar behouden ook een gevoel van individuele verantwoordelijkheid.

We begrijpen dat dit misschien veel gevraagd is, maar we weten ook dat we de juist kandidaat kunnen helpen met zijn of haar doelen te bereiken en te groeien in de rol. Door deze samenwerking zijn wij in staat on sterke, langdurige relaties met onze developers te bouwen.

Een beetje meer detail

Als dit alles je goed in de oren klint, dan zijn hier een paar dingen die je ons zal moeten kunnen laten zien:

 • Je hebt tenminste 3 jaar ervaring met server-side Javascript, werkende met Express/Koa/Apollo.
 • Je hebt ervaring met Typescript
 • Ervaring met REST en GraphQL API’s
 • Uitgebreide ervaring met intregratie van (externe) services
 • Je bent in staat op technische documenatie op te leveren (inclusief OpenAPI/Swagger)
 • Je bezit veel kennis over moderne software development practices (unit/integration testing met mocha/jest, ci/cd pipelines, etc)
 • je hebt ervaring met AWS/azure en infra as code principes (liefst terraform)
 • Idealiter heb je ook wat ervaring met React/Redux en Cypress

Over ons

Ondanks dat Lab Digital een jong bedrijf is, hebben we een portfolio opgebouwd waar we trots op zijn. Denk hierbij aan bedrijven als Heineken, Liander, Toyota, Danone, Innogy, Canon en Pon, maar we zijn ook betrokken bij verschillende nieuwe startups. Samen met hen zijn wij in de afgelopen vier jaar gegroeid tot 45 medewerkers.

Wij zien de mensen die voor ons werken als onze belangrijkste asset. Onze missie is dan ook om iedereen binnen Lab Digital te laten groeien. Wanneer iedereen de mogelijkheid krijgt om te groeien, zal dit leiden tot enthousiaste medewerkers en uiteindelijk ook voor de groei van ons bedrijf. Onze medewerkers zijn samen met onze opdrachtgevers de sleutel tot ons (verdere) succes.

Bij Lab Digital staat teamwork centraal in alles wat we doen. Elk onafhankelijk team is gevestigd in utrecht en werkt aan bestaande en nieuwe projecten. Wij geloven dat met de juiste ondersteuning kleine, onafhankelijke teams betere resultaten behalen. Deze manier van werken zorgt er volgens ons voor dat mensen verantwoordelijkheid nemen en groeien in hun carrière.

Al onze klanten zijn uniek, dus we geven veel voor elke verschillende samenwerking. Voor elke klant bouwen en runnen we creatieve, end-to-end digitale producten die net zo uniek zijn als ze zijn. Van de visie tot het ontwerp tot de ontwikkeling tot de implementatie, de ervaringen die we creëren zijn op maat gemaakt en gebouwd om lang mee te gaan. Onze relatie met onze klanten eindigt niet bij livegang; we runnen de producten die we maken en blijven ze meten en optimaliseren. Hierdoor wordt onze samenwerking sterker en blijven onze opdrachtgevers groeien.

Wat wij jou te bieden hebben

Wat wij de juist kandiaat kunnen bieden? Dit is de basis:

 • Een goed salaris en een onkostenvergoeding
 • Interessante en uitdagende projecten die aansluiten bij jouw ambitie
 • Een gunstige pensioenregeling
 • Alle uitrusting die je nodig hebt om je werk goed te doen – zonder compromissen
 • Een cultuur die gecertificeerd is als Great Place To Work.

Er zijn daarnaast andere voordelen, zoals; een volle koelkast, een smakelijke lunch (tegen een kleine vergoeding), goede koffie en je zal flexibel kunnen werken.

Boven dit alles, staat Lab Digital ook voor jou klaar. We luisteren naar je, nemen je behoeften en wensen serieus en we zullen je helpen om je professioneel te laten groeien. Wil je een professionele cursus volgen die jou (en onze klanten) helpt in ontwikkeling, dan doen wij mee. Wil je evenementen en conferenties met het team bezoeken? Dat doen we al. Wil je praten over hoe dingen beter kunnen worden gedaan? We zijn er om er wat mee te doen. Wil je deel uitmaken van een organisatie die actief is in de Open Source-community? Bekijk onze GitHub op https://github.com/labd/  of onze blog https://blog.labdigital.nl/ .

Dus als je een senior backend javascript / node.js ontwikkelaar bent die de kans wil krijgen om te groeien, dan is het misschien tijd om je aan te sluiten bij een bedrijf dat waarde hecht aan wat je doet en je helpt jouw doelen te bereiken.

 

Details

Plaatsingsdatum
14 dec 2020
Dienstverband
Baan
Einddatum
31-12-2021
Aantal uren
40 uur