SEA Marketeer (medior)
16-40 uur
Vacature SEA Marketeer (medior)

Ben jij verslaafd aan conversies? Weet jij als geen ander de weg in het SEA landschap? En word jij door klanten altijd geroemd om jouw goede en heldere adviezen? Dan raden we je aan deze vacature te lezen én te reageren voor vrijdag 10 september 2021.

Zoekmachine specialist

In deze functie haal jij voor onze klanten het maximale uit betaalde zoekkanalen. Dat is natuurlijk maar de basis. Je kan een klant in begrijpelijke taal adviseren, je bent technisch onderlegd en je weet dat SEA meer is dan alleen advertentieteksten schrijven. Jij draait zelf aan de knoppen maar treedt ook op als adviseur van jouw vakgebied. 

 

Jij wordt onderdeel van een team van zes collega’s die uit hetzelfde hout zijn gesneden. Ze doen er alles aan om de websites en webshops van onze klanten te laten scoren.

 

Deze taken vind je op jouw to do list:

 • Het uitdenken, opzetten en optimaliseren van SEA campagnes in Google.
 • Het meeschrijven aan online marketingplannen vanuit jouw expertise. 

 

Wat bieden wij?

 • Een contract van 16 tot 40 uur per week voor de duur van een half jaar. Hierna volgt een jaarcontract, en dan een vast contract. 
 • De mogelijkheid om door te groeien naar een senior adviseur. 
 • Veel mogelijkheden tot leren: ieder jaar €1000 vrij te besteden opleidingsbudget, maandelijks 2 uur extra uur salaris om verplichte examens te halen, lunches met presentaties over nieuwe trends, noem maar op. 
 • Gezellige, creatieve en inspirerende werksfeer met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Iedere zes weken een coachingssessie met je directe leidinggevende.
 • Gezellige gezamenlijke lunch bij ons op kantoor (wij trakteren!).
 • Een offline onboarding op veilige afstand bij ons op kantoor. 
 • En zelfs: een gepersonaliseerde muismat.

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

Je dag begint altijd goed: een praatje met een collega, koffie en snelle check op de prestaties van jouw campagnes. Sowieso vind je het fijn om op kantoor te werken. Het is er gezellig ingericht (al zeggen we het zelf) en je haalt het beste uit jouw projecten door te sparren met je teamgenoten.

 

Eenmaal achter je bureau begin je met het checken van je mailbox. De ene klant heeft een nieuw product gelanceerd, de andere vraagt onze hulp bij het opzetten van een nieuwe Google Shopping campagne. En op Slack lees je dat we akkoord hebben op een tof nieuw project waar jij jouw adviezen voor hebt gegeven.

 

De ochtend gebruik je voor het opzetten van een nieuwe Google Display campagne. Je pakt de briefing er nog even bij en overlegt met je collega’s over de beste insteek. Voor de laatste details bel je de klant nog even op: alles voor die conversies!

 

Tijdens de lunch geeft een collega een presentatie over een nieuwe ontwikkeling binnen SEO, erg interessant omdat dit ook raakvlakken heeft met jouw werkzaamheden.

 

In de middag heb je een evaluatie staan met een klant waar we al een aantal jaar SEA voor optimaliseren. Hij heeft een webshop die de laatste jaren flink is gegroeid en hij heeft nieuws: hij gaat ook de Duitse markt betreden. Na afloop van het gesprek ga je met de projectmanager aan de slag met een passend voorstel voor deze klant. En op de valreep doe je nog even mee met de nieuwsborrel waarbij Sanne en Jaap je bijpraten over de toekomst van Afdeling Online.  

 

En dan zit je werkdag er alweer op. Tijd om naar huis te gaan. Bijna jammer.

 

Wat breng je mee?

 • Minimaal een jaar werkervaring in een relevante functie én bij voorkeur aan de bureauzijde.
 • Je hebt ervaring met en de juiste certificaten voor Google Advertising, Google Display, YouTube Advertising en Google Shopping campagnes. 
 • Jij kunt denken vanuit de wensen van onze klanten. 
 • Een secure blik, visie op je vak en denkvermogen over hoe dingen verbeterd kunnen worden, maar je vindt het ook fijn om lekker praktisch aan de slag te gaan.
 • Je bent een bèta type: formules, cijfertjes, Excel-sheets, data-imports, hier draai jij je hand niet voor om. En als het nieuw voor je is, zoek je liever zelf naar een oplossing dan dat je een ander gelijk om hulp vraagt.
 • Je bent woonachtig in de omgeving Helmond/Eindhoven of bereid om te reizen.

 

Ga jij de uitdaging aan?

Solliciteer dan vandaag nog. Solliciteren kan tot en met vrijdag 10 september 2021. Vragen over deze vacature kun je stellen aan Ilse van Hooft, onze HR Manager. Je kunt mailen naar ilse@afdelingonline.nl of bellen naar 0492-700220.

We gaan zelf op zoek naar een nieuwe collega en hebben daar op dit moment geen hulp bij nodig. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Over Afdeling Online

Afdeling Online is een online marketingbureau met een team van 22 collega’s. Wij maken onze opdrachtgevers sterk in digitale marketing. We doen dat op drie manieren: we nemen werk uit handen, we leveren de juiste digitale marketeers voor de teams van onze opdrachtgevers en we coachen en leiden op. Onze specialisten zorgen ervoor dat digitale marketing dé motor wordt om ambities te realiseren. Ons klantportfolio is heel divers, zo hebben wij lokale, regionale maar ook internationale klanten. Wij werken ook veel voor de culturele sector.

Details

Plaatsingsdatum
01 sep 2021
Salaris range
-
Dienstverband
Baan
Aantal uren
16-40 uur