Scrum Master
40 uur

Bij rb2 houden we ervan om technologische uitdagingen aan te gaan. En dat doen we graag samen. De vrienden die in 2006 de basis legden voor ons bedrijf, werden samengebracht door technologie. Nog steeds zijn we innovators, uitvinders, developers en managers die als veelzijdige vriendengroep op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Gedreven door de gedeelde ambitie om samen meer mogelijk te maken. nnWij springen graag snel in op nieuwe omstandigheden en wensen van de klant. Agile en flexibel werken zijn daarom belangrijk voor ons. Dat weten onze klanten inmiddels ook. En dus halen we regelmatig gave en ambitieuze nieuwe klussen binnen. Inspirerende projecten, waarbij je echt wordt uitgedaagd om nieuwe oplossingen te bedenken. En die van de grond af aan op te bouwen. nnSamen, maar met alle ruimte voor individueel initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Wij geven iedereen graag volop de tijd en ruimte om te groeien. Ook omdat we weten dat onze mensen dat aankunnen. En lukt dat even niet, dan staan we met zijn allen voor hen klaar. We zijn immers niet voor niets een vriendengroep. Kom snel eens kijken in ons toffe kantoor in Purmerend!

Laat jij onze klanten zien hoe je een offshore scaled Scrum team begeleidt? Ga jij samen met je wereldwijde collega’s onze reviews en retro’s vormgeven? En ben jij iemand die onze klanten misschien wel kan overtuigen naar #NoEstimates?

Dit zijn wij

Wij zijn rb2, een technisch development bureau. Wij bouwen webapplicaties. Dit doen we met 70+ rb2’ers verspreid over vier vestigingen in Azië en Europa. En áltijd volgens de Agile methodologie omdat wij geloven in een transparante aanpak, flexibel werken en het rap neerzetten van software. Wij hebben een gigantische honger om te groeien. Meer kennis, meer complexe materie en zeker meer uitdaging!

Over jou

Je bent een daadkrachtig, resultaatgericht iemand die proactief verantwoordelijkheid neemt. Je hebt ruime ervaring met het managen van IT-projecten en bent een echte regelaar die iedereen in het proces betrekt en continu bezig is met het bedenken van oplossingen om het project nóg beter te maken. Communicatief ben je beresterk (zowel intern als extern) en de perfecte ambassadeur voor rb2. Jij bent bij uitstek de persoon waarmee stakeholders kunnen sparren en je kunt je makkelijk verplaatsen in een ander. Verder ben je een echte thought leader op het gebied van Agile: je kent de ins en outs hiervan en weet je collega’s te inspireren met je vooruitstrevende blik. Hebben we jou zojuist omschreven? Lees dan vooral verder want wij hebben een vacature die héél goed bij je past.

Dit ga je doen

AlsScrum Master bij rb2 ben je verantwoordelijk voor het managen van verschillende IT-projecten. Je bent de drijvende kracht achter het succesvolle verloop van onze projecten en hierbij werk je niet alleen op ons kantoor in Purmerend (vlakbij Amsterdam), maar vaak ook op locatie bij de opdrachtgever.

 • Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze development teams zowel binnen Nederland en offshore (China, Nigeria en Portugal) optimaal renderen.
 • Jij bent verantwoordelijk voor een correct verloop van het ontwikkelingsproces. Je zorgt dat onze teamleden niet te veel (of te weinig) hooi op hun vork nemen, je bewaakt alle procesafspraken en de planning. Dat doe je uiteraard met diverse tools als JIRA, Confluence of Microsoft TFS.
 • Je adviseert en communiceert met de Product Owner over (technisch) strategische keuzes/ prioriteiten voor de backlog.
 • Je specificeert, prioriteert, verifieert en valideert functionele wensen en eisen (requirements) en vertaalt deze in concrete technische oplossingen. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar hierbij werk je nauw samen met onze IT Director, CTO, Tech Leads en developers.
 • Als bewaker van onze projecten signaleer je risico’s, knelpunten en afwijkingen en onderneem je actie om deze weg te nemen.
 • Jij zorgt dat jij, de opdrachtgever en ons offshore developmentteam op één lijn blijven.
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen (cross en upsell) van relaties met onze opdrachtgevers.

Dit vragen wij

 • HBO werk- en denkniveau
 • Relevante werkervaring in een (complexe) IT-omgeving
 • Kennis en begrip van IT-architectuur en developmentprocessen
 • Scrum gecertificeerd, met kennis van geschaalde Agile-methoden, SAFe/ Less
 • Beheersing Engelse taal is een must
 • Bereid om te reizen
 • Bereid om op locatie opdrachtgever te werken

Dit bieden wij

Je komt te werken in een nauw team van peers, vervult een vooraanstaande rol binnen het deliverymanagementteam en werkt aan uitdagende projecten voor toffe opdrachtgevers, zoals T-Mobile, GoBear en Bruna. Daarnaast bieden wij je:

 • Een marktconform salaris
 • Goede secundaire arbeidsomstandigheden
 • Reismogelijkheden
 • Véél uitjes: van boottochtjes tot een geweldige wintersportvakantie
 • Een wekelijkse vrijmibo waar je het weekend kunt aftrappen met je collega’s
 • Een heerlijke lunch!

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden en herken jij jezelf in deze functieomschrijving? Wij leren je graag kennen. Stuur je cv en motivatie naar mark@rb2.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Details

Plaatsingsdatum
06 jan 2021
Dienstverband
Baan
Aantal uren
40 uur