Projectmanager
40 uur
Wij zoeken een

Project Manager

Full-Time | Amsterdam

Je kunt solliciteren t/m 20 oktober 2021

Je ontvangt uiterlijk 27 oktober 2021 een reactie van ons. 

Over Jou

Je bent een echte regelaar; elk project waar jij bij betrokken bent verloopt soepel omdat je samenwerkt met het team. Je vervult de rol van scrum master of project manager en soms beide. Jij bent de perfecte schakel in het team, want je ziet zowel het grote plaatje als de details van een project. Je weet wat er speelt binnen het team en de gehele organisatie van de klant. Je denkt dan ook graag mee op strategisch niveau en de aanpak voor nieuwe projecten bij de klant.

Elk project is anders waardoor jij direct de verbeterpunten spot en het gesprek start om processen te verbeteren. Je houdt van een goede uitdaging en krijgt er energie van om projecten gerealiseerd te zien worden.

Jij hebt de perfecte positie om langdurige relaties op te bouwen met onze klanten. Je hebt goede communicatie skills, die je gebruikt om zowel de klant als het team door het project te leiden.

Over de rol

Als project manager bij Hike One zul je veel samenwerken met designers en klanten, om nieuwe projecten te starten, sessies te faciliteren en budgetten, planning en facturatie te regelen. Jij hebt makkelijk meerdere projecten tegelijkertijd lopen, of hebt 1 project voor een langere periode.

Voor jou start elk project met een goede kick-off. Samen met de design lead op het project bespreek je de aanpak. Je zorgt ervoor dat het team gebrieft wordt en bespreekt de rollen en verantwoordelijkheden van iedereen binnen het project. Samen met de klant en het team formuleer je het doel, bespreek je de planning en manier van samenwerken. Hiermee zorg je ervoor dat elk project een vliegende start heeft.

Als een project eenmaal gestart is zorg je ervoor dat de doelen behaald worden binnen de planning en gezette budgetten. Op zowel de langdurige als korte projecten ben je continu bezig het proces en de samenwerking te verbeteren. Je faciliteert retrospectives en zorgt ervoor dat successen gevierd worden. Ook check je regelmatig in bij het hele team (zowel Hikers als de klant) om de voortgang van het project en kansen voor nieuwe projecten te bespreken.

Wanneer een project tegen het einde loopt organiseer jij een evaluatie moment om alle learnings van het project vast te leggen. Dit neem je weer mee in het volgende project dat je start. Daarna is het tijd om de afronding van het project te vieren met het team!

Verwachtingen

 • Je bent een echte regelaar.
 • Je hebt oog voor commerciële kansen.
 • Je bent goed in communiceren, zowel in het Nederlands alsEngels.
 • Je bent bekend met agile werkmethodes en digital product development.
 • Je vindt het geen probleem om projectbudgetten, de planning en facturatie te regelen voor jouw projecten.
 • Je organiseert kick-offs met projectteams bij de start van elk nieuw project.
 • Je houdt klanten en interne stakeholders op de hoogte van projectontwikkelingen.
 • Je hebt een pro-active mindset, je signaleert spanningen binnen teams en betrekt de juiste mensen om ze op te lossen.
 • Je stelt alle vragen die je hebt en deelt je mening met klanten en collega’s, ook als je daarbij tegen iemand in gaat.
 • Je staat altijd open voor feedback van collega’s en klanten, omdat je altijd zoekt naar manieren om jezelf te verbeteren.
 • Je woont in de omgeving van Amsterdam en kunt bij ons en bij onze klanten op locatie werken.

Het sollicitatie proces

 1. Intake – We bellen je voor een kort 15 min gesprek waarin we je meer informatie geven over de vacature en waarin we een beter beeld kunnen vormen over de sollicitant 😎.
 2. 1ste Interview – We focussen op je manier van werken en je mindset als projectmanager.
 3. 2e Interview – We gaan nog verder in op je manier van werken en bespreken de rol die we willen vervullen binnen Hike One.
 4. Aanbod – We willen je er graag bij hebben en we doen je een aanbod dat je niet kunt weigeren.
 5. Aanbod geaccepteerd/ Party Time – Wij willen jou en jij wilt ons, genoeg reden voor een feestje!

Over Hike One

Wij zijn Hike One, één van de beste teams van digital product designers in Nederland. Misschien hebben we al eens kennis gemaakt, zonder dat je het wist. We hebben gewerkt aan Rituals, Squla, Marktplaats, Signify en meer. Ons team bestaat uit meer dan 50+ designers, verspreid over onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. We ontwerpen digitale services die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook ontzettend goed werken.

Ontmoet je Team

We noemen onszelf designers, maar we zien onszelf als zoveel meer. We hebben verschillende achtergronden, we zijn engineers, onderzoekers, entrepreneurs, docenten, researchers, illustrators, muzikanten, thrill-seekers en boven alles vrienden. We geloven hierin:

 1. 🧠 Wees een creatieve problem solver: Een Hiker accepteert de dingen niet zoals ze zijn, we zoeken telkens weer naar nieuwe manieren van werken en creativiteit.
 2. ⛰️ Sta open voor uitdagingen en zoek ze op: Een Hiker vindt het geen probleem als we iets nog niet eerder gedaan hebben. We gaan gewoon.
 3. 🏎️ Wees een Ferarri (Tesla): Een Hiker denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van problemen en obstakels.
 4. 🤓 Wees een nerd: Heel eerlijk, Hike One is een verzameling van enthousiaste nerds.
 5. ✊ We zijn een team: Het is zoveel leuker om dingen samen te doen, elkaar te helpen groeien en successen gezamenlijk te vieren!

Nog steeds geïnteresseerd?

Oke, laten we het ook even hebben over wat je krijgt in ruil voor je harde werk. Natuurlijk krijg je elke maand een goed salaris en jaarlijks 25 vakantiedagen. Je krijgt de laatste MacBook, inclusief alle tools die je nodig hebt.

En dit krijg je er ook nog bij:

 • Maandelijkse (remote) team bijeenkomsten en in non-corona tijden ook een jaarlijks weekendje weg.
 • De leukste collega’s om een film- of spelletjesavond mee te organiseren.
 • Team get-togethers om je project te bespreken met collega’s.
 • Hopelijk snel weer: een gezonde lunch, tafeltennis, foosball, wekelijkse massages en meer.
 • Compensatie voor je reis- en telefoonkosten.
 • Een jaarlijks studiebudget en 10 dagen om dit te gebruiken. We organiseren zelf trainingen, masterclasses en raden je ook aan inspiratie en kennis buiten Hike One te zoeken. Zo verbetert je skillset.
 • We zijn zelf-organiserend op basis van Holacracy. We houden van een pro-actieve houding.
 • Een inspirerende werkplek bij ons op kantoor in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

We hebben je overtuigd!

Solliciteer! Als je nog meer wilt weten over Hike One en het team, onze klanten en cases, neem dan een kijkje op onze website hike.one
https://hikeone.homerun.co/project-manager/en

Details

Plaatsingsdatum
29 sep 2021
Salaris range
-
Dienstverband
Baan
Aantal uren
40 uur