Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Paid search specialist

Helmond
32 - 40 uur
Ken jij de wereld van adverteren in de zoekmachines op je duimpje? Hou je ervan om de oplossing te vinden voor uitdagende SEA-puzzels en je helemaal vast te bijten in Analytics-materie? Dan hebben we een toffe functie op medior/senior niveau en met een flinke dosis verantwoordelijkheid voor je beschikbaar! Kortom: Afdeling Online is op zoek naar een paid search specialist.

Paid search specialist

Je bent verantwoordelijk voor de SEA ads accounts, waarbij je zelf de touwtjes in handen hebt. Je bepaalt de strategie en zet de accounts op of begeleidt een junior/medior collega met het opzetten. Daarnaast ga je in gesprek met klanten om jouw expertise te delen. Je adviseert klanten op een heldere en begrijpelijke manier. Bovendien voer je analyses uit om waardevolle inzichten te verkrijgen en aanbevelingen te doen. Tevens heb je de mogelijkheid om kennislead van jouw team te worden. In deze rol vind je het belangrijk om op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen en trends en weet het de rest van het team hiermee te inspireren.

Jij wordt onderdeel van een team van collega’s die uit hetzelfde hout zijn gesneden. Samen doen we er alles aan om de websites en webshops van onze klanten te laten scoren.

Verantwoordelijkheden

Je gaat aan de slag met:

 • Het opzetten, monitoren en optimaliseren van SEA-campagnes op diverse kanalen. Denk aan: Google Search, Google Display, YouTube, Microsoft Advertising, en meer.
 • Het analyseren van campagneresultaten en het rapporteren en presenteren van bevindingen en aanbevelingen aan klanten.
 • Samen met klanten hun SEA-doelstellingen en KPI’s bepalen en deze vertalen naar meetbare campagneresultaten. Vervolgens ook met de klant in gesprek om resultaten door te nemen en advies te geven over de volgende SEA-stap.
 • Onderzoek doen naar zoekwoorden, concurrenten en markttrends om SEA-strategieën te verbeteren. Inhoudelijke begeleiding van nieuwe (junior) SEA-marketeers.
 • Samenwerken in multidisciplinaire projecten met specialisten uit andere vakgebieden om tot de beste resultaten en adviezen te komen.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten.
 • Niet onbelangrijk: je hebt de mogelijkheid om kennislead van het team te worden. Dat betekent dat je op de hoogte blijft van de laatste trends en ontwikkelingen in SEA en digitale marketing. Deze kennis deel je met het team en klanten, je zorgt er ook voor dat we er praktisch mee aan de slag kunnen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van het team. In het kort: je bent de vraagbaak en expert op jouw vakgebied.

Wat bieden wij?

 • Een contract vanaf 1 september 2024 (of later in overleg) voor 32 tot 40 uur per week, met een duur van een jaar en de intentie om daarna langdurig samen te werken.
 • Een salaris tussen € 3500 en € 4700 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Afhankelijk van je kennis, kunde en ervaring word je ingeschaald als medior of senior.
 • Boeiende multidisciplinaire projecten voor diverse klanten, variërend van theaters in de culturele sector tot grote B2C-webshops.
 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng.
 • Werken in een hecht team met andere vakidioten (lees: veertien SEA- en SEO-specialisten).
 • Ruime leermogelijkheden: jaarlijks € 1000 opleidingsbudget, maandelijks 2 uur extra salaris voor het halen van examens, en lunches met presentaties over nieuwe trends.
 • Regelmatige coachingssessies met je teamlead, waarin jouw ontwikkeling centraal staat.
 • Gezellige gezamenlijke lunch op kantoor (wij trakteren!).
 • Vaak leuke verrassingen, lekkers op kantoor, teamuitjes en een epic kerstcadeau. Hierdoor scoren we als werkgever een 8 in ons jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek!
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • En zelfs: een gepersonaliseerde muismat.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

9-9.30 uur

Vandaag begin je met een teammeeting. Gisteren werd bekend dat Google volgend jaar een grote update gaat doorvoeren. Je hebt er al het een en ander over gelezen en vertelt aan je team wat er te wachten staat. Je plant voor jezelf later in de week een moment om er helemaal in te duiken en een grove planning te maken.

9.30-11 uur

Eenmaal achter je bureau begin je met het checken van je mailbox. De ene klant heeft een nieuw product gelanceerd, de andere vraagt onze hulp bij het opzetten van een nieuwe Google Shopping campagne. En op Slack lees je dat we akkoord hebben op een tof nieuw project waar jij jouw adviezen voor hebt gegeven, maar wat door een junior uitgevoerd mag worden.

11-11.15 uur

Jouw junior collega wil meteen aan de slag met die nieuwe opdracht. Zij heeft de briefing gelezen en stelt jou nog wat vragen. Jij stuurt de collega nog een klein beetje bij, maar ziet al snel dat ze het onder de knie heeft en kan gaan knallen.

11.15-12.15 uur

De rest van de ochtend gebruik je voor het opzetten van de nieuwe Google Shopping campagne. Je pakt de briefing er nog eens bij en stelt een advies op voor het mediabudget. Voor de laatste details bel je nog even met de klant en dan kan de campagne al live.

12.15-13 uur

Tijdens de lunch geeft een collega een presentatie over een nieuwe ontwikkeling binnen SEO. Dit is erg interessant, omdat het ook raakvlakken heeft met jouw werkzaamheden.

13-17.30 uur

Je zet de laatste puntjes op de i voor de maandelijkse evaluatie die je vanmiddag hebt met een klant. Hij heeft een webshop die de afgelopen jaren flink is gegroeid. De resultaten zijn goed en je kunt hem in begrijpelijke taal meenemen in wat er de afgelopen tijd is gebeurd. De klant heeft ook nieuws: hij gaat de Duitse markt betreden. Je praat er nog even verder over met de klant en hebt stof tot nadenken: wat kunnen we voor deze klant betekenen in deze nieuwe markt?

Wat breng je mee?

 • Een scherpe blik, diepgaande kennis van je vakgebied en het vermogen om SEA-verbeteringen te identificeren. Je vindt het ook prettig om praktisch aan de slag te gaan.
 • Je bent al gepokt en gemazeld en weet waar je over praat
 • Je bent bekend met de standaard tools zoals Google Ads, Google Analytics 4, Google Tag Manager, Google Merchant Center. Maar misschien nog wel belangrijker: je bent in staat om tools snel eigen te maken of mogelijk nieuwe aan te dragen die wij nog niet kennen.
 • Voor formules, cijfertjes, Excel-sheets en data-imports draai jij je hand niet om. En als het nieuw voor je is, zoek je graag zelf naar een oplossing.
 • Ervaring met Power BI, Amazon en Looker Studio zijn dikke pluspunten. Heb je deze ervaring nog niet? Dan leer je dit in rap tempo bij ons.
 • Werkervaring aan de bureauzijde zou fantastisch zijn, maar deze ervaring mag je ook bij ons op gaan doen.
 • Je hebt certificaten voor Google Advertising, Google Display, YouTube Advertising en Google Shopping campagnes. Heb je wel de vaardigheden, maar nog niet de certificaten? Dan gaan we deze snel behalen!
 • Je aarzelt niet om klanten te adviseren en ondersteunen met jouw kennis.
 • Je woont in de buurt van ons kantoor in Helmond of bent bereid om te reizen. Tijdens de inwerkperiode werk je vooral op kantoor, daarna kun je regelmatig thuiswerken.

Ga jij de uitdaging aan?

Vragen over deze vacature kun je stellen aan Ilse van Liempd, HR-manager van Afdeling Online. Zij kan je nog meer over deze vacaturetekst vertellen, over ons bedrijf en jouw mogelijke nieuwe functie. Je kunt mailen naar ilse@afdelingonline.nl, bellen of appen naar 06 19 04 72 87.

We gaan zelf op zoek naar een nieuwe collega en hebben daar op dit moment geen hulp bij nodig. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Details

Plaatsingsdatum
28 jun 2024
Salaris range
3500 - 4700
Plaats
Helmond
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32 - 40 uur