Online Advertising Specialist
Den Haag
40 uur

Full-service digital agency

Kun jij de volgende termen in 30 seconds gemakkelijk omschrijven: CTR, kwaliteitsscores en ROAS? Heb jij veel passie voor online advertising (SEA, social advertising en marketplaces)? Wil je daarnaast jouw online advertising vaardigheden inzetten voor verschillende toffe A-merken of zoals wij ze noemen awesome brands? Als jouw antwoord op deze vragen een volmondig “Jazeker!” is lees dan vooral verder. We nodigen je graag uit voor een informeel kennismakingsgesprek onder het genot van een heerlijke kop koffie, thee of een gracious-smoothie.

Wat houdt de functie in.

Als Online Advertising Consultant ben je ongeveer 80% van de tijd bezig met SEA (Google Ads & Microsoft Ads) en Google Shopping werkzaamheden. Daarnaast krijg je ook voldoende ruimte en ondersteuning om je (verder) te ontwikkelen in andere online advertising kanalen als; vergelijkingssites, affiliate netwerken, marketplaces, social en display.

In het Marketing & Optimization team ben je een belangrijke schakel tijdens crossmediale campagnes. In dergelijke projecten neem je de rol van strateeg op je en werk je samen met het project team van A tot Z een onderbouwde online marketing strategie uit.

Binnen de rol van Online Advertising Consultant bij gracious krijg je veel vrijheid in het uitvoeren van je werkzaamheden. Samen met de Lead Online Advertising & Marketplaces zorg je ervoor dat jouw online advertising klanten naar een hoger niveau getild worden en zorg je ervoor dat de vooraf afgesproken doelstellingen worden bereikt. Kom je ergens niet uit of loop je ergens tegenaan, dan kan je dit altijd terecht bij je Lead Online Advertising & Marketplaces.

Wie wij zoeken.

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 1 jaar relevante en professionele werk ervaring als online advertising specialist;
 • Je weet de weg te vinden in Google Ads, Google Shopping, Microsoft Ads en Google Analytics;
 • Je bent data gedreven en haalt hierdoor dagelijks het maximale uit je accounts;
 • Je bent een echte teamspeler, maar kan ook zeer goed zelfstandig te werk gaan;
 • Je bent geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen binnen de online advertising wereld;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift).


Daarnaast is het een pré als je over het volgende beschikt:

 • Je hebt certificaten van Google Ads behaald en up-to-date;
 • Je beschikt over kennis en ervaring met feed management (b.v. via Channable) voor o.a. Google Shopping;
 • Je hebt kennis van de optimalisatie tool Optmyzr (optioneel);
 • Het lijkt je leuk om af en toe ook wat gezelligs met je team te doen na werktijd (b.v.: zaalvoetbal, maandborrels, spelletjes avonden etc.).

 

Wat wij bieden.

😎 awesome job. Dagelijks werken aan en werken voor awesome merken die mede dankzij jouw toekomstige inzet een plek winnen in onze prijzenkast.

💸 awesome salary. Een goed salaris, eventuele reiskosten-, onkostenvergoeding en een jaarlijks opleidingsbudget (fyi, we dragen het keurmerk ‘expert in talentontwikkeling’).

🍏 awesome gear. Je eigen Apple Macbook, Apple gear, de vrijheid om software te kiezen, testen en introduceren.

🥳 happy birthday. Naast 25 welverdiende vakantiedagen krijg je elke jaar 1 extra dag vrij op jouw verjaardag.

👶🏽 graceful baby. Bij gracious vinden we familie belangrijk, niet alleen je werkfamilie, maar uiteraard ook je eigen familie. Daarom krijgt de papa ook bij ons een extra weekje kraamverlof.

🚀 awesome place to work. Een creatieve werkplek, volledig verzorgde gezamenlijke lunch, zeepkist sessies, workshops, trainingen, teamuitjes, bedrijfsuitjes, lan parties, periodieke massages en hover boards.

🏆 healthy place to work. Zaalvoetbal wedstrijden met collega’s, klanten en relaties, bootcamps, een volle fruitkist en mineraalwater (bruisend én stil) van de tap.

👵🏼 awesome retirement. Een collectieve pensioenregeling, gewoon goed geregeld.

Wie wij zijn.

Werken bij gracious betekent werken voor het leukste en snelst groeiende digital agency van Nederland. Klinkt als een privilege, nietwaar? Gracious biedt een afwisselende functie in een creatief en technisch team met enthousiaste collega’s in een prachtige kantoorvilla te Den Haag en binnenkort in Amsterdam. Daarnaast een passend salaris mét secundaire voorwaarden. Gracious biedt je een werksfeer waarin je voortdurend wordt uitgedaagd om beter te worden. Door het afwisselende werk wordt je elke dag geprikkeld om het beste uit jezelf naar boven te halen. Kortom, niet alleen wij worden er beter van, maar ook jij!

Er is binnen ons team ruimte voor het inbrengen van je eigen ideeën. Overtuig je collega’s op de werkvloer en zorg dat jouw idee niet bij een idee blijft. Getting things done and build awesome brands! Wij geloven in het delen van kennis. Aan jou de taak om je collega’s te inspireren. Naast al het harde werken, is er bij gracious ook ruimte voor ontspanning en vermaak. Wij hechten heel veel waarde aan onze bedrijfscultuur. Daarom organiseren wij elke maand onvergetelijke borrels en events. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken over je lunch, want ook hier hebben wij aan gedacht.

Details

Plaatsingsdatum
07 dec 2020
Dienstverband
Baan
Einddatum
07-12-2021
Aantal uren
40 uur