Marketing en Communicatie Stagiair
32-40 uur

Nice to meet you! We are VI Company, a fintech company from Rotterdam. As domain specialists we conceptualize, build and maintain mission critical websites and applications for clients such as ING Bank, BNP Paribas, TCX, ABN Amro, Cardano, PGGM, Börse Stuttgart and many others. These high quality custom solutions are all created in-house.

Marketing en Communicatie Stagiair

Join de Rotterdamse haven van de FinTech industrie en zet ons op de kaart met jouw marketing skills.

 

Hi, wij zijn VI Company, ontwikkelaars van apps en software voor de FinTech sector. Denk aan app extensies waarmee mensen hun bankzaken regelen, maar ook het beursspel van ING. Sinds 2 jaar hebben wij ons eigen product: Alloq. Deze tool helpt vermogensbeheerders met het beheren en verbeteren van hun investeringen. Apps die ertoe doen dus!

 

Als Marketing en Communicatie Stagiair join je het Alloq team. Je komt terecht in een team van 6 collega’s (7 met jou erbij) met uiteenlopende achtergronden. Alloq is een start-up binnen VI en dat brengt voordelen met zich mee: we schakelen en beslissen snel, hebben korte lijnen en ons eigen kantoor. We zitten nu aan tafel met de grootste pensioenfondsen van Nederland (en daarmee ook van de wereld!). Er stroomt nu €200+ miljard door de app om toekomstige pensionado’s te voorzien van een goed post-werk leven. Grote impact dus. Kom je ook aan tafel?

 

Wat ga je doen?

 • Samen geven wij vorm aan je opdracht. Één ding is zeker: marketing en communicatie ligt je aan het hart. Hoe ziet zo’n VI-ntership er nou uit? Hier komen de bullets:
 • Neem Alloq digitaal mee op reis. Onze marketing focust zich nu op Nederland, maar we willen de grens over en hebben jouw creative juices daarbij nodig.
 • Data is key dus denk metric optimalisatie: conversie rates, fine-tunen van het marketingplan, SEO/SEA, content analyses (word je al gek van de buzzwords?).
 • Je gaat scrum te werk, Alloq collega en draait volop mee in het team. Scrum? Schrik niet. Na je stage droom je over scrumborden, Kanban systemen, user stories en retrospective stand-ups (het werkt echt).
 • Vind jij net zo snel je draai in de complexiteit van de FinTech als Serena Williams haar forehand of Max Verstappen zijn bochten pakt? Dan kan de opdracht ook uitgebreid worden naar het opzetten van jouw eigen nieuwe marketingcampagne.
 • Ook kan er een specialist vanuit VI aan je gelinkt worden als buddy om je te specialiseren. Dit hang af van jouw interesses en skills.

 

Je eindresultaat wordt een afgerond project, bestaande uit tastbare (deel)producten. Ja, wij houden van tastbare deliverables en een goed gedocumenteerde aanpak, jij hopelijk ook. Het belangrijkst is dat we samen trots zijn op wat je bereikt hebt aan het eind van je stage. Je wordt in ieder geval niet overgelaten aan je lot en hebt een vast aanspreekpunt (Tycho) tijdens je gehele stage.

 

6 hokjes die jij kunt afvinken

 • Je volgt momenteel een studie in de richting van Bedrijfskunde of Marketing/Communicatie/Design.
 • Je durft keuzes te maken en knopen door te hakken (op een sneller tempo dan in Den-Haag).
 • Je bent nieuwsgierig en wanneer jij ergens optimalisatiemogelijkheden of kansen ziet, dan laat je jezelf gerust horen.
 • Als je iets niet begrijpt of vastloopt ga je op onderzoek uit (maar kun je ook altijd terugvallen op ons hoor #alwaysheretohelp).
 • Wat interesse in de financiële markt is handig. Dit is uiteraard geen must, maar we zijn tenslotte een FinTech scale-up.
 • Jouw persoonlijkheid! Wij zoeken niet naar culture fits, maar culture adds.

 

6 hokjes die wij aanvinken

 • Een stagevergoeding van €500 per maand o.b.v. 40 uur per week.
 • De kans om de marketing en branding van Alloq (internationaal) op te bouwen in een learn from your peers setting.
 • Bevalt het je bij ons en is je stage succesvol geweest? Dan is er de mogelijkheid om na het afronden van je stage vast onderdeel van het team te worden.
 • Ruim, mooi kantoor naast Rotterdam CS en een eigen laptop en werkplek in het Alloq kantoor.
 • Een fijne werkomgeving met korte lijnen en een flinke portie humor. We weten hoe we ons werk goed doen en zijn daarin zelfsturend.
 • Teamlunches, borrels, in-house massages (als Hugo het toelaat), gaming rooms, een VI-kend weg met het gehele team (je start net op tijd!), tafelvoetbal en pool game-offs.

 

Join The Force!

Welkom aan boord! Solliciteer direct door een mailtje te sturen naar hr@vicompany.nl of WhatsApp ons via +31 10 714 44 57.

Details

Plaatsingsdatum
08 okt 2021
Salaris range
500 -
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32-40 uur