Lead Engineer
32-40 uur
Breng jij de technologie, gebruiker en business samen voor onze klanten met jouw kennis van code en leiderschap skills?

Wij zijn op zoek naar…

Voor Hoppinger zijn we op zoek naar een ervaren lead engineer die met zijn of haar team succesvolle software met impact wil ontwikkelen.

Als lead engineer bij Hoppinger geniet je van de vrijheid om een eigen structuur vorm te geven aan je team, je werk en je samenwerking met andere disciplines binnen de organisatie. Je hebt een centrale leiderschapsfunctie in je team en bent sparringpartner voor strategen, architecten en andere leads over verbeteringen in projecten en de organisatie als geheel.

Met wie doe je dit?
Je werkt nauw samen met alle disciplines binnen en buiten je team. Van mede engineers, developers en data architecten tot strategen en designers. Je bent een belangrijk onderdeel van de ‘driehoek’ waar technologie, gebruiker en strategie samenkomen en speelt samen met de lead designer een cruciale rol in de interactie en communicatie met de klanten en eindgebruikers voor wie we de digitale oplossingen ontwikkelen.

Het takenpakket is veelzijdig en verdeeld onder leiderschap en executie. Zo ondersteun je project- en delivery managers bij het bepalen en bewaken van de scope, vereisten en planning en speel je een cruciale rol in de communicatie met klanten over deze onderwerpen. Daarnaast maak je ook actief onderdeel uit van het team als software engineer door code te schrijven, te reviewen, organiseren en structureren binnen de projecten. Je deelt proactief jouw inzichten over de projecten, code en voortgang en leidt junior en medior developers en engineers op tot technical leads.

Het Hoppinger team is zeer data minded en innovatie-gedreven. Dit houdt in dat je bij Hoppinger nooit bent uitgeleerd en je zelf ook actief bijdraagt aan kennisdeling. Onder leiding van CTO Giuseppe Maggiore blijft Hoppinger zich continu ontwikkelen op het gebied van technologie en ben je als engineer en lead regelmatig onderdeel van R&D projecten op het gebied van technologie, data en machine learning.

Jij

Voor deze functie zijn we op zoek naar een getalenteerde engineer die ervaring heeft met leidinggeven. Je houdt van de schoonheid en complexiteit van code en software die niet snel kapot gaat en schaalbaar is. Woorden als type safety en immutability klinken je als muziek in de oren.

Je houdt van code typen, maar niet enkel om het typen maar omdat je daarmee toffe dingen kunt maken die mensen willen gebruiken. Je weet ook dat het daarom soms beter is eerst de architectuur en vereisten op papier te zetten;

Als lead ben je een echte go-getter die zijn team motiveert en aanspoort om de klus te klaren en niet verlegen is om andere leads, peers, teamleden en de klant zo nodig uit te dagen om tot het beste resultaat te komen. Je kent echter ook je grenzen en weet wanneer je de expertise van anderen in moet schakelen voor de gewenste uitkomst.

  • Je voelt je thuis in een aantal van de volgende disciplines: C#, SQL, TypeScript, React, Drupal, Docker, Kubernetes;
  • Je hebt een Msc in Computer Science of soortgelijke richting;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels op professioneel niveau.

Details

Plaatsingsdatum
21 jun 2021
Salaris range
-
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32-40 uur