Junior Online Marketeer
160 uur
Altijd op zoek naar inzichten en verbetermogelijkheden. Baseert alles op statistiek en data. Wil graag nieuwe dingen leren. 

Dit ga je doen

De werkzaamheden van een junior online marketeer zijn heel divers. Kaliber is actief in het hele spectrum van online marketing: van het genereren van traffic tot conversie-optimalisatie en data-analyse. Als junior help je waar nodig, bijvoorbeeld met de analyse van websitedata en het maken van aantrekkelijke en begrijpelijke presentaties voor de opdrachtgever. Jij bent de olie in de online-marketingmachine waardoor alles gesmeerd loopt.

Het marketing team bestaat uit twee online marketeers, Justus en Paul. Jouw focus ligt op het ondersteunen van het team bij alle werkzaamheden. Hierdoor krijg je de kans om te werken aan uiteenlopende projecten en je breed te ontwikkelen.

Zo ga je aan de slag met het inrichten en bedenken van online marketing campagnes voor social media (Facebook/Instagram en LinkedIn) en Google Ads (display & search). Samen met je collega’s stel je hierover rapportages op voor opdrachtgevers, zoals Rabobank, bol.com en Jumbo.

Daarnaast draag je bij aan de platformen die Kaliber ontwikkelt. Dankzij je basiskennis van Google Analytics, kun je een eenvoudig dashboard inrichten en samen met collega’s verder uitbreiden. Ook duik je zelf de data in en ga je op onderzoek uitWaarom klikken mensen niet op die button? Waarom is die ene pagina nou zo vaak bekeken? Je analyses zijn het beginpunt voor doorontwikkeling en optimalisatie. Je gebruikt ze om tot nieuwe inzichten te komen en kansen te ontdekken.

 

Dit vragen wij van jou

 • Ongeveer 1 jaar ervaring binnen online marketing.
 • Voorliefde voor data en analytics.
 • Basiskennis van Google Analytics, Google Ads en social media advertising.
 • Enthousiasme en leergierigheid om je te ontwikkelen binnen online marketing.
 • Goede beheersing van Engels en Nederlands.
 • Nieuwsgierigheid: altijd op zoek naar nieuwe inzichten.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar je staat altijd open voor de mening van je collega’s. Het blijft tenslotte team effort.
 • Je vindt het leuk om zelf contact te hebben met opdrachtgevers en relaties op te bouwen.

 

Dit krijg je daarvoor terug*

Kaliber zit op een fantastische locatie in hartje Utrecht: de pas gerenoveerde broodjesfabriek ‘De Lubro’. Daar werk je samen met ~35 collega’s aan mooi projecten voor opdrachtgevers als Alliander, bol.com, Rabobank, FrieslandCampina, het Spoorwegmuseum en Jumbo. We bieden een marktconform salaris en natuurlijk pensioenopbouw. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen en élk jaar vrij op 5 mei.

We voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve budha, een skateramp en een slimme bierkoelkast. Veel daarvan knutselen we in elkaar tijdens hackathons die we voor onszelf organiseren. Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk waardoor er veel ruimte is om events, meet-ups en trainingen bij te wonen. En samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we ons eigen inspiratie-event: The Kick.

Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje.

* Op het moment werken we uiteraard veel thuis, maar in het post-corona-tijdperk is iedereen weer van harte welkom op het clubhuis. Gelukkig zien en spreken we elkaar tot die tijd bij de DayOn en de DayOff; ons online ritueel waarmee op de hoogte blijven van elkaars werk en een beetje lol maken samen. 

 

Dit is Kaliber

Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. In onze snel veranderende wereld maken we merken wegwijs. We doen dat niet door alleen een middel te maken, maar juist de beste oplossing te bieden. Wat wij maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We willen mensen iets laten voelen en ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap op de juiste manier gebracht, zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.

Het logo van Kaliber? Dat is Tommy. Iedereen van Kaliber heeft een Tommy in zich. Hij is gretig naar het onbekende en staat op zijn tenen om erbij te komen. Deze drang om de wereld te ontdekken bindt ons. En als jij dit ook hebt, dan pas jij bij ons!

Werk van Kaliber

Het meest belangrijke vinden we dat we waarde creëren voor de vraagstukken die opdrachtgevers bij ons neerleggen. Af en toe winnen we een award met de oplossingen die we bedenken, maar dat vinden we niet het belangrijkste.

Naast de campagnes en platforms die we bedenken en creëren, zoeken we ook de grenzen op met projecten die niet altijd binnen de kaders van het verwachte afspelen:

 • De bitterbel waarmee je met één druk op de knop bitterballen bestelt…
 • Een vis die z’n mond niet kan houden…
 • Een breinkraker voor een museum…
 • Gamification voor gedetineerden
 • Een koelkast die alarm slaat als er niet genoeg bier koud staat…

De procedure

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan, reageer met een korte motivatie en cv. Als we enthousiast zijn geworden dan nodigen we je (virtueel) uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin vertellen wij alles over Kaliber en krijg jij de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Zijn we nog steeds enthousiast dan gaan we bij een tweede gesprek echt de diepte in.

Bij vragen: mail naar recruitment@kaliber.net of bel ons via 030 287 64 00.

Details

Plaatsingsdatum
17 jun 2021
Salaris range
-
Dienstverband
Baan
Aantal uren
160 uur