iOS-developer
Amsterdam
32-40 uur

A happy place for nerds

Hou jij van bouwen aan mooie apps voor sterke Nederlandse merken, zoals PostNL, HEMA en Rijksmuseum? Dan is deze iOS-vacature iets voor jou!

De belangrijkste uitdaging van de PostNL-app is het terugbrengen van de complexe logistieke processen en aanverwante back-end naar een simpele gebruikservaring. De app ontsluit namelijk de volledige proceslijn van PostNL. Voor HEMA hebben we vorig jaar een native shop gebouwd met een uitmuntende ervaring voor de eindgebruiker. Uitdaging nu is die ervaring nog verder te verbeteren en nieuwe features toe te voegen.

De multidisciplinaire teams die deze apps bouwen, bestaan uit ongeveer tien mensen. Vanuit Q42 zijn dat meerdere iOS- en Android-developers plus een projectleider. De teams worden verder aangevuld met (externe) designers, een product owner, een scrum master en businessanalisten. Ook haken we standaard testers van Polteq aan. Natuurlijk werken we agile (Scrum of Kanban). Vaste stek voor het HEMA-team is ons kantoor aan het IJ en voor het PostNL-team ons nieuwe kantoor op de Binckhorst. Op dit moment werken de meeste Q’ers echter vanuit huis vanwege de coronamaatregelen.

Al vanaf het begin hebben we ervoor gekozen om de PostNL- en HEMA-app volledig native te bouwen met Swift op iOS en Kotlin op Android. Na de lancering hebben we de apps voortdurend verbeterd, uitgebreid met nieuwe features en op de laatste stand van de techniek gebracht. Voor de PostNL-app doen we meerdere keren per maand een release. Wat we bouwen staat dus vrijwel direct live in de app stores!

De doorontwikkeling doen we in nauwe samenwerking met de klant. We bepalen dus samen de route van de app. Ons inzicht en advies spelen daarbij een belangrijke rol. Sterker nog: regelmatig nemen we zelf het initiatief om nieuwe features te ontwikkelen.

Naast de vaste doorontwikkeling van de apps werken teamleden af en toe ook mee aan jumpstarts van een week om nieuwe concepten te prototypen. Zowel voor PostNL en HEMA als voor andere klanten van Q42. Aangezien we apps voor meerdere organisaties bouwen, zijn uitstapjes naar andere projecten sowieso altijd mogelijk en switchen Q’ers om de zoveel tijd naar een ander team.

Vind je het tof om een stel van de meest gebruikte apps van Nederland nóg beter te maken? Neem contact met ons op!

Details

Plaatsingsdatum
17 jan 2021
Salaris range
3700 - 5600
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32-40 uur