Front-end developer
Amsterdam
32-40 uur

Een ontwerp omtoveren of een SPA in elkaar zetten, jij bent multi-inzetbaar. Je werkt binnen een projectteam samen met andere getalenteerde developers en ontwerpers aan ambitieuze projecten als Lowlands, HEMA en Smartocto.

Wat doet een frontender bij Fabrique?

Jij zorgt ervoor dat de ontwerpen van sites en webapplicaties tastbaar worden. Uiteraard word je bij elk project vanaf het allereerste begin betrokken zodat je écht invloed kunt uitoefenen op wat we maken en een toegevoegde waarde kunt leveren voor het eindresultaat. Daarvoor heb je wel lef en communicatieve skills nodig. De hele dag in een hoekje programmeren is er bij ons niet bij, maar gefocust werken kan natuurlijk ook.

Vanuit je technische kennis en oplossingsgerichtheid neem je de vrijheid om een ontwerpoplossing naar een next level te brengen. Kunnen we de browser scope ombuigen tot een voordeel? Is er een beter alternatief voor de responsive navigatie? Zou dit een project zijn om nieuwe techniek X in te zetten? En welke micro animaties geven de site net iets extra’s?

Word je enthousiast van super lekkere 60fps animaties en de kracht van het React framework? Of ben je meer een Vue.js adept en en wring je graag het laatste stukje verbetering uit de critical path? Wellicht haal je jouw voldoening uit een geoliede front-end pipeline die je project beheersbaar, schaalbaar en flexibel maakt? Helemaal goed. Wat wij vooral belangrijk vinden is dat je een brede interesse hebt en in staat bent om jezelf snel nieuwe technieken aan te leren.

Onze stack

Hierbij een greep uit onze front-end stack: Linux, Git, SSH, Webpack, Babel, Gulp, Sass, React, D3js, Vue.js.

Naast het incidentele gebruik van frameworks (want die zijn geen doel op zich) werken wij het liefst vanilla in ES6, waarbij performance net zo belangrijk is als leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Verder houden wij van conventies als BEM, Atomic Design, gebruiken we een grid systeem om onze ontwerpen makkelijk te vertalen van Sketch naar de browser en staat ‘separation of concerns’ hoog in ons vaandel.

Het team

Stijgt de code je toch boven je hoofd? Geen zorgen. Je collega’s sparren graag met je. We zijn een echt team, dus je staat er nooit alleen voor. Je werkt samen aan kick-ass projecten voor bekende nationale en internationale merken.

Wat heb je nodig?
 • Minimaal 4 jaar ervaring als front-end developer bij een bureau.
 • Je hebt HBO of WO-denkniveau en een informatica of ontwerp achtergrond is een plus.
 • Je bent bedreven in Javascript.
 • Ervaring met minimaal 1 andere programmeertaal, bijvoorbeeld PHP, Python, Dart of C# is een pré.
 • Je werkt graag met de nieuwste technieken. En wat je niet kent dat weet je te vinden.
 • Je woont in Nederland of bent bereid te verhuizen.
 • Je hebt oog voor detail en kan goed samenwerken met ontwerpers.
 • Je weet van aanpakken en kan pragmatische keuzes maken wanneer dit nodig is.
 • Je denkt graag mee met de klant.
Wat staat daar tegenover?
 • Uiteraard ontvang je salaris, heb je 24 vakantiedagen en melden we je aan voor pensioen. Je krijgt een laptop met alle software en tools om je werk goed te kunnen doen.
 • Iedere vraag is anders. Zo ook ieder proces. Van scrum, Lean Startup tot Design Sprints. Bij ons leer je hoe het moet, of we zorgen dat je er nog beter in wordt.
 • Deelname aan congressen, evenementen en hackathons die jou beter maken zoals Smashing Conf, React Amsterdam of Fronteers.
 • Twee weken research tijd per jaar. Los van Fabrique projecten en helemaal naar eigen enthousiasme in te vullen.
 • Flexibele werkplek in onze studio’s in het centrum van Amsterdam en nu natuurlijk ook vanuit huis.

Enthousiast? We kijken uit naar je sollicitatie!

Details

Plaatsingsdatum
30 mrt 2021
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32-40 uur