Digital Designer (UX/UI)
Rotterdam
Full time uur

B.made is een snelgroeiend digitaal communicatiebureau, dat digitale oplossingen biedt aan bedrijven die actief zijn op het gebied van sport, entertainment en leisure.

B.made is een digital communication agency waar beleving en emotie belangrijke speerpunten zijn binnen de organisatie. Onze organisatie, gevestigd in Rotterdam, gebruikt zijn technische kennis om merken tot leven te laten komen middels spraakmakende communicatie binnen alle mogelijke kanalen. Om dit doel te verwezenlijken en de belevingen naar het volgende niveau te tillen, is design ongekend belangrijk. Maar goed, van de meerwaarde van design hoeven we jou natuurlijk niet te overtuigen. Om deze expertise binnen ons Create team uit te bouwen, willen wij ons versterken met nog een specialist op dit gebied.

Vanuit de outlines een digitaal product tot leven brengen is jouw grootste missie. Met het Create team geven we merken een gezicht, verbinden wij deze met hun doelgroep en zetten we onvergetelijke experiences neer, zowel on- als offline. Zie jij de uitdaging om voor klanten als Caiway, DaVinci College, Pfizer en Feyenoord de digitale producten te verbeteren? Dan nodigen we je uit om te reageren op deze functie!

Doel van de functie:
Als UX/UI Designer ben je bij B.made verantwoordelijk voor het ontwerpen van verschillende online uitingen. Met jouw gepassioneerde focus op UX/UI zal je, samen met de conceptontwikkelaars, alle producten tot in de details next-level gaan vormgeven. Binnen deze producten staan beleving en gebruikersgemak hoog in het vaandel. Je snapt de fundamentals van design zoals typografie, compositie, hiërarchie, kleur theorieën, white space en contrast. Jouw oog voor detail zorgt hierin voor de perfecte balans. Jouw expertise wordt met name ingezet op marketingprojecten (corporate websites, campagnes, consumenten apps en persuasive designs).

Deze discipline is niet nieuw binnen de organisatie en je komt dan ook terecht in een multidisciplinair team met meerdere creatieven. Met dit team opereren we, naast UX/UI, ook binnen de disciplines branding, social media, motion design, video en print. Daarom vinden we het belangrijk dat je begrijpt wat er gebeurt binnen deze pijlers en creëren we gezamenlijk een cultuur waarin alles mogelijk is. Samen met de lead designer ben je dan ook verantwoordelijk voor de innovatie binnen jouw discipline en krijg je de ruimte om jezelf en de organisatie door te ontwikkelen. Zo gaan we samen vooruit!

Wat wij verwachten van onze nieuwe held(in):

 • Je bent een geweldige designer. Jouw gevoel voor kleur, vorm, typografie en detail is subliem en daardoor is elke pixel perfect.
 • Je kunt dit bewijzen met een portfolio van gerealiseerde projecten. Awards/publicaties/presentaties overtuigen ons nog meer van jouw skills.
 • Je passie straalt er van af en je hebt een eigen visie ontwikkeld op het gebied van visual design.
 • Je hebt veel ‘liefde’ voor je vak en bent altijd op zoek naar vernieuwing. In zowel je werk, als in de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons werkgebied.
 • Jouw analytische benadering zorgt voor de juiste verzameling van inzichten en oplossingen.
 • Je visualiseert wireframes naar pixel-perfect designs en zet dit op met een goed doordacht design system, Atomic Design is je hierin bekend.
 • Je bent bekend met het doorlopen van draadmodellen, doordachte flows, customer journeys, navigatiestructuren, interfaces en je kunt user stories uitwerken.
 • Communicatie is geen issue. Je bent een sociaal persoon en in staat alles met enthousiasme, professionaliteit en in duidelijke taal over te brengen naar zowel onze klanten als jouw collega’s. Je betovert en overtuigt de klanten met jouw presentaties.
 • Je wordt betrokken bij pitches en bent in staat om met jouw visuele superkrachten klanten te overtuigen.
 • Je hebt 5 of meer jaar ervaring als visual designer bij een agency
 • Je bent flexibel, pro-actief en neemt eigen verantwoordelijkheid binnen de projecten.
 • Je houdt van mensen en diversiteit. Je weet anderen dan ook te inspireren en te motiveren.
 • Programma’s als Sketch, Figma, Photoshop, Illustrator en andere Adobe tools zijn je bekend.
 • Je woont in Nederland

Wat jij kan verwachten:
We bieden je een belangrijke positie in ons team en daar passen uitstekende arbeidsvoorwaarden bij. Een salaris waar je je goed bij voelt, sterke secundaire arbeidsvoorwaarden, een informele werksfeer waarin je zowel zelfstandig als in teamverband werkt, vrijheid, verantwoordelijkheid, flexibele werktijden en echt nog veel meer. Denk je hier iets te gaan missen? Heb je aanvullende wensen die je nu al graag wilt delen? Laat het weten en we gaan ons best doen om de allerbeste omstandigheden voor je te creëren en je met een hele mooie uitdaging te verrassen.

We kunnen je nog zoveel meer vertellen, maar nu laten we liever jou aan het woord. Ben je er klaar voor? Laat dan van je horen via de knop hieronder of bel gewoon even zodat we met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Details

Plaatsingsdatum
22 mrt 2021
Dienstverband
Baan
Aantal uren
Full time uur