Data engineer
32-60 uur

A happy place for nerds

Data analist, analytics engineer, data engineer… Over de precieze naam zijn we nog niet uit, maar we hebben er wel een vacature voor.

Q42 maakt digitale producten. De sites van het Rijksmuseum en Europcar, de apps van PostNL en HEMA, et cetera. Allemaal producten die data genereren.

Deze data nemen we bij Q42 serieus. Wij willen uit deze data de informatie naar boven halen die het product beter maakt voor zowel gebruiker als klant. Deze uitdaging begint al ruim voordat een product live gaat. De datavergaring, -verwerking en -toepassing zien we als een verantwoordelijkheid die hoort bij het ontwikkelen van een goed digitaal product.

Om dit écht naar een hoger niveau te tillen creëren we een nieuwe rol binnen Q42: de rol van data engineer. Iemand die naast data- en analytics-engineering skills ook affiniteit heeft met en enthousiasme voor data science en programmeren.

Het is een rol die je voor een groot deel zelf kunt invullen vanuit jouw expertise. Daarbij ga je verschillende projectteams versterken op het gebied van analytics en data engineering. Je werkt nauw samen met front-enders, back-enders en app-ontwikkelaars voor de juiste implementatie van een meetplan en de ontwikkeling van best practices op het gebied van datavergaring en A/B-testing.

Je vindt het niet erg om de randen van het vakgebied opzoeken. Je weet niet alleen wat er moet gebeuren, maar ook hoe je dat moet fixen. Sterker nog: als je een beetje mag front-enden sta je te springen. En ook de back-end schuw je niet.

Jouw toegevoegde waarde zit ‘m in de focus op de datastrategie voor onze klanten. Deze strategie vertaal je naar de juiste datamodellen en een schalende infrastructuur in front-end en back-end. Je implementeert batch processing of een streaming oplossing wanneer deze nodig is. En natuurlijk help je het team om de verzamelde data te duiden voor de klant.

Daarbij gaat het om data die helpt een product te verbeteren en bij het maken van beslissingen (validated learning), maar denk ook aan een recommender die een eindgebruiker relevantere content kan aanbevelen en camerabeelden waarop stropers herkend moeten worden.

Je bent dus niet in de marge analytics aan het fixen. Je werk is integraal onderdeel van de productontwikkeling. Samen met teamleden richt je je op innovatie en de eindgebruiker. Bijvoorbeeld waar het gaat om unhappy flows: jij constateert waar mensen vastlopen en welke blokkades verwijderd moeten worden. Net als de andere developers strijd je dus voor blije eindgebruikers.

Meer weten? Laten we kennismaken!

Details

Plaatsingsdatum
17 jun 2021
Salaris range
-
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32-60 uur